Kraay jr: 'Van de Beek een heel fijne voetballer'

door SJvanveen 5

Kraay jr: 'Van de Beek een heel fijne voetballer'

door SJvanveen 5

Laatst geüpdatet

Hans Kraay junior heeft de loftrompet opgestoken voor Donny van de Beek. De journalist zei bij De Tafel van Kees op FOX Sports ook pro-Erik ten Hag te zijn.

'Je hebt bij Donny van de Beek weleens dat je denkt dat het een noeste, harde werker is, maar hij is ook een heel fijne voetballer', aldus Kraay, die bijval krijgt van John van 't Schip. De ex-Ajacied vindt dat Van de Beek een prima techniek heeft. 'Als je in de kleine ruimte moet spelen, zoals Ajax moet, moet je snel handelen. Zijn techniek is ruim voldoende.'

Kraay junior ziet Van de Beek als potentieel opvolger van Schöne, maar Van 't Schip vindt de middenvelder op zijn huidige positie achter de aanvallers ook goed. 'Het ligt eraan wat ze willen en hebben. De positie waarin hij nu speelt, doet hij ook hartstikke goed. Hij heeft in verhouding tot andere spelers toch wat anders. Donny is aan de bal goed, maar heeft ook diepte in zijn spel. Dat hebben niet veel andere spelers. In de positie waarin hij nu speelt, kan hij groeien.

'Erik ten Hag wordt neergezet als eigenwijze pikkentrekker'  

Dat laatste vindt Kraay junior ook over Ten Hag. De coach van Ajax wordt veel bekritiseerd, maar ziet een bepaalde tendens ontstaan wanneer Ajax verliest. 'De Ligt zei het goed. Als er verloren wordt bij PSV, moet de trainer eruit. Er is een trend gaande: de spelers winnen en de trainer verliest. Maar er wordt volgens mij heel goed gevoetbald. Ten Hag wordt weleens neergezet als een eigenwijze pikkentrekker en controlfreak, maar hij heeft naar zijn spelers geluisterd. Hij heeft tegen mij gezegd: "Ik geef ze wat, maar ga ze niet alles geven."'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.