'Kluivert moet nog droog achter oren worden'

door Bart Veenstra 6

'Kluivert moet nog droog achter oren worden'

door Bart Veenstra 6

Laatst geüpdatet

Voetbalanalisten Johan Derksen en Rene van der Gijp hebben vrijdagavond tijdens Voetbal Inside kritiek uitgedeeld aan het adres van Ajax-aanvaller Justin Kluivert. De rappe buitenspeler van Ajax heeft nog altijd zijn in 2019 aflopende contract niet verlengd, waardoor de geruchten over een mogelijk vertrek toenemen.

De vraag is dan ook of Kluivert wel klaar is voor een vertrek naar het buitenland. 'Ik heb de indruk dat hij dat zelf wel vindt', zegt Derksen, die uitlegt hoe dat komt. 'Zo'n jongen wordt gesouffleerd door een zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.) en die zal wel een clubje voor hem hebben. Hij is nog niet toe aan een grote buitenlandse club. Hij moet nog droog achter zijn oren worden in dit land. Af en toe heeft hij een leuke actie, maar ik heb hem zelden een goede wedstrijd zien spelen', aldus Derksen, waarna Van der Gijp de wedstrijd tegen Roda JC aanhaalt. 'Ja, tegen Roda....'

Eerder gaf Kluivert aan dat hij ooit een transfer hoopt te maken voor 160 (!) miljoen euro. 'Hoeveel?', schreeuwt analist Jan Boskamp het uit, waarna Van der Gijp zijn analyse geeft. 'Ja, je weet hoe het is, Jan. Hij heeft nog een contract voor één jaar bij Ajax en Ajax gaat daar uiterlijk acht miljoen voor krijgen. Iedere Europese topclub denkt: dat risico pakken we. Kan ons het schelen. Lukt het wel, lukt het wel, lukt het niet, dan lukt het niet. Dan sturen we hem weer weg. Bij een Arsenal of Manchester City komt hij niet aan spelen toe', aldus Van der Gijp, waarna Derksen besluit: 'Laat hij nou blij zijn dat hij regelmatig in Ajax 1 speelt. Dat is goed voor zijn ontwikkeling. Als hij écht zo goed is als hij werkelijk denkt, dan komt het wel.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.