'Hij blijft te allen tijde stoïcijns het verschil maken'

door Finn Dekker 7

'Hij blijft te allen tijde stoïcijns het verschil maken'

door Finn Dekker 7

Laatst geüpdatet

Marco Timmer is een groot fan van Hakim Ziyech, zo blijkt uit zijn analyse aangaande de afgelopen week van Ajax. De aanvallende middenvelder speelde tegen Chelsea niet zijn beste wedstrijd, maar haalde in De Klassieker wel weer een hoog niveau. Dat de linkspoot uit het niets weer kan presteren is een kwaliteit.

'Met zijn creativiteit en bijzondere traptechniek behoort hij tot de beste spelers van Nederland. We zouden hem graag in een topcompetitie bij een Europese topclub aan het werk zien om te kijken hoe goed hij daadwerkelijk is. Ziyech is in elk geval een speler voor wie je naar het stadion komt', schrijft de Ajax-watcher van Voetbal International.

'Dat het soms niet lukt, en hij tegen Chelsea veel ballen verspeelde, interesseert hem ogenschijnlijk niet veel', vervolgt Timmer. 'Hij blijft te allen tijde stoïcijns, omdat hij weet dat hij op ieder moment ook weer het verschil kan maken. Juist omdat hij dat kan, en dat ook heel vaak op fraaie wijze doet, wordt het makkelijker hem zijn foutjes te vergeven.'

Ziyech had tegen Chelsea overigens 'gewoon' een assist op zijn naam moeten krijgen, vindt de verslaggever. 'Quincy Promes rondde een perfect aangesneden voorzet van Ziyech goed af, maar de videoarbiter pakte het verkeerde beeld – de bal was van de voet van Ziyech vertrokken – en oordeelde ten onrechte dat het buitenspel was.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.