De Sa onder de indruk: 'Hij gaat het echt ver schoppen'

door Jesse ter Haar 6

De Sa onder de indruk: 'Hij gaat het echt ver schoppen'

door Jesse ter Haar 6

Laatst geüpdatet

Lesley de Sa kan zich het moment waarop hij Frenkie de Jong, inmiddels oud-Ajacied, voor het eerst zag nog goed herinneren. De eerste indruk kwam nog enigszins vreemd binnen bij de aanvaller, maar toen hij De Jong met een bal aan de slag zag bij Willem II, raakte hij direct onder de indruk.

'De eerste keer dat ik hem zag bij Willem II zei ik tegen Ruben (Ligeon, red.): "Wat doet die jongen allemaal?"', vertelt De Sa tegenover Voetbalzone. 'Bij een oefenwedstrijd kwam hij nonchalant aanslenteren met z’n tas, zijn haar niet gedaan. Maar toen hij zijn voetbalschoenen aantrok, niet normaal goed! Dus ik vroeg een beetje rond: wie is die gast? Toen vertelde de rest dat hij een toptalent was dat gevolgd werd door Ajax en PSV.'

'Hij heeft zo veel lef en maakt zich niet druk', vervolgt de oud-Ajacied. 'Veel jongens zouden bang zijn de bal kwijt te raken bij zulke acties, maar hij doet het gewoon. Hij gaat het echt ver schoppen. Ik kende de veelgeprezen talenten van Ajax, maar toen ik hem zag dacht ik: deze jongen is nog beter.'

Denk jij dat Vivianne Miedema scoort en de Oranje Leeuwinnen winnen van Zweden? Zet in en krijg 3,60 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.