'De Jong nog lang niet klaar voor Oranje'

door ArthurV 16

'De Jong nog lang niet klaar voor Oranje'

door ArthurV 16

Laatst geüpdatet

Johan Derksen is van mening dat Ajax-talenten Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt nog niet klaar zijn voor het Nederlands elftal. Ook vindt de analist dat Joël Veltman zich te veel laat piepelen bij Oranje. Dit geeft hij aan bij Voetbal Inside. Derksen doelt daarbij op het feit dat de rechtsback van Ajax de laatste wedstrijden op de tribune is gezet bij de nationale ploeg.

De Jong werd de laatste tijd regelmatig in verband gebracht met het Nederlands elftal. Volgens René van der Gijp komt dit echter nog te vroeg voor de talentvolle middenvelder. 'Ik hoorde laatst dat de Jong genoemd werd voor Oranje, maar die is daar nog lang niet klaar voor', begint Van der Gijp. 'Je bent er als bondscoach ook niet om het elftal te verjongen, maar om de spelers op te stellen die het best in vorm zijn.'

Derksen was het daarmee eens. 'De Jong deed het leuk tegen Jong Letland, maar het Nederlands elftal vraagt toch iets anders.' Een andere Ajax-speler die nog niet klaar wordt geacht voor het grote, Oranje is Mathijs de Ligt. De jonge verdediger staat in de vermoedelijke opstelling voor de wedstrijd tegen Zweden en daar is Derksen allerminst blij mee. 'Ik hoor dat Advocaat met de gedachten speelt om de Ligt op te stellen tegen Zweden. Maar waarom stel je een verdediger op die alleen maar beslissende fouten maakt?', vraagt Derksen zich af.

Daarnaast vindt laatstgenoemde dat Joël Veltman te veel over zich heen laat lopen bij het Nederlands Elftal. 'Veltman wordt iedere keer op de tribune gezet bij Oranje. Ik begrijp niets van zulke doetjes. Vroeger hadden de spelers dit niet gepikt en gezegd: ''Ik pak mijn spullen en ga naar huis'''.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.