Boskamp vol lof over Bounida: 'Op die leeftijd zelden zo'n goede speler gezien'

door Bart Veenstra 14

Bron Algemeen Dagblad

Boskamp vol lof over Bounida: 'Op die leeftijd zelden zo'n goede speler gezien'

door Bart Veenstra 14

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Jan Boskamp is zeer te spreken over Rayane Bounida. De zestienjarige Belg komt nu nog uit voor RSC Anderlecht, maar vanaf komend seizoen speelt hij in de jeugdopleiding van Ajax. 'Hij is verschrikkelijk goed. In alles', zegt Boskamp tegenover het Algemeen Dagblad.

'Er zijn in België mensen die zeiken dat hij te klein is, maar hij compenseert dat ruimschoots met snelheid en vooral techniek', gaat Boskamp verder. De analist, bekend in België en Nederland, noemt Bounida één van de grootste talenten van België. Boskamp woont vlakbij het trainingscomplex van RSC Anderlecht en neemt dan ook geregeld een kijkje.

Boskamp vindt Bounida een 'echte rasvoetballer'

'Ik heb op die leeftijd zelden zo’n goede speler gezien', zegt Boskamp. 'Zijn positie? Hij komt overal op het veld. Als hij de bal maar krijgt. Een echte rasvoetballer, van wie ik verwacht dat hij op den duur op de nummer-10-positie uit zal komen.'

Ajax nam Bounida over voor 'slechts' een opleidingsvergoeding en met het talent heeft de Amsterdamse club volgens Boskamp een potentiële topspeler en goudmijn aangetrokken. 'Maar talent is geen garantie voor succes', zegt de analist, die verwijst naar Francesco Antonucci. 'Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Zoveel factoren spelen een rol dat binnen een jaar of twee alles weer anders kan zijn.'

Scoor nu jouw item tegen fikse kortingen in de Ajax-shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.