Boskamp enthousiast over Ajax-trainer Steijn: 'Klasse dat hij er naartoe is gegaan'

door Jon van Dam 123

Bron Vandaag Inside

Boskamp enthousiast over Ajax-trainer Steijn: 'Klasse dat hij er naartoe is gegaan'

door Jon van Dam 123

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Jan Boskamp vindt dat Ajax er goed aan gedaan heeft om Maurice Steijn aan te stellen als hoofdtrainer. De oud-speler van Feyenoord kan zich niet vinden in het kritiekpunt dat Steijn te weinig ervaring zou hebben. Volgens Boskamp is dit juist hét ideale moment om ervaring op te doen bij een topclub.

In gesprek met Vandaag Inside kijkt Boskamp vooruit naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. De oer-Feyenoorder laat zich positief uit over Steijn. 'Ik vind dat hij altijd rechtovereind blijft. Ik heb toevallig twee of drie keer met Maurice gezeten. Hij heeft een mening.' Boskamp geeft aan het niet eens te zijn met de uitlatingen van Pierre van Hooijdonk. Eerder had de oud-spits van onder meer Feyenoord en Celtic al kritiek op de keuzes van de oefenmeester toen Steijn bij NAC Breda werkzaam was. Destijds was hij de trainer van Sydney van Hooijdonk, de zoon van Pierre. Na de aanstelling van Steijn in Amsterdam noemde Van Hooijdonk Ajax' keuze 'pure paniek'.

Ook over de aanstelling van nieuwbakken PSV-coach Peter Bosz is Boskamp te spreken. De oefenmeester werd lange tijd aan Ajax gelinkt, maar trok uiteindelijk toch naar Eindhoven. 'Met Peter weet je dat het voetbal altijd goed is. Iedereen loopt altijd wel te zeiken dat hij niks wint. Maar ik moet je eerlijk zeggen, ik vind goed voetbal gewoon leuk', besluit Boskamp.

Eredivisie clashes

Ajax - met Steijn voor de groep - zal de competitie starten op 12 augustus. In de Johan Cruijff ArenA is Heracles Almelo dan te gast. Op 24 september staat de eerste kraker op het programma voor Ajax. In eigen huis nemen de Amsterdammers het dan op tegen landskampioen Feyenoord. Een ruime maand later - op 29 oktober - mag Ajax op bezoek bij PSV. Dan speelt de club de traditioneel lastige uitwedstrijd in het Philips Stadion. Van de laatste zeven ontmoetingen in Eindhoven wist Ajax er maar één te winnen. Dat was op 23 januari 2022, toen Noussair Mazraoui de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.