'Ben bang dat Ajax afgelopen week de kans heeft laten liggen'

door Gino Haverkamp 16

'Ben bang dat Ajax afgelopen week de kans heeft laten liggen'

door Gino Haverkamp 16

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem heeft weinig vertrouwen in een goed vervolg van de Champions League-campagne van Ajax. 'Ik ben bang dat Ajax afgelopen week dé kans heeft laten liggen om Juventus echt in grote problemen te brengen', schrijft de oud-international van Nederland in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Ajax speelde volgens de Kromme zeker een prima wedstrijd afgelopen woensdag tegen de Italiaanse grootmacht, maar 1-1 was niet genoeg. 'Ik vrees dat Juventus morgen in Turijn wél bij de les zal zijn, al blijft Ajax een ploeg die het in zich heeft om ook in uitwedstrijden toe te slaan.'

'Juventus zal blij zijn geweest met de 1-1 in Amsterdam', denkt Van Hanegem. Vooral aan de bal vond hij de club van sterspeler Cristiano Ronaldo niet zo sterk. In tegenstelling tot vele anderen is hij overigens niet bijzonder lyrisch over Jurgen Ekkelenkamp, die in de slotfase Ronaldo naar de grond werkte tijdens een counter.

'Dat Ajax in Europa weer aanzien krijgt, is mooi. Al moeten we ook weer niet overdrijven. Jurgen Ekkelenkamp gun ik een geweldige toekomst, maar Cristiano Ronaldo even vasthouden ongeveer omschrijven alsof hij net de winnende treffer in de finale heeft gemaakt, dat is gekkigheid. Dit stelde niets voor, dit had iedereen kunnen doen', zegt Van Hanegem daarover.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.