'Ajax is de meest moderne club van Europa'

door Bart Veenstra 21

'Ajax is de meest moderne club van Europa'

door Bart Veenstra 21

Laatst geüpdatet

Het is in de ogen van Aad de Mos niet onmogelijk dat Ajax dit seizoen de Champions League wint. De voetbalanalist was eerder deze week in De Telegraaf al lovend over de Amsterdammers en tegenover het Belgische Het Laatste Nieuws is hij dat nu opnieuw.

Ajax won deze week met 0-3 bij Valencia CF, terwijl de club in het vorige seizoen de halve finale van de Champions League wist te halen. Geen toeval meer, zo denkt De Mos. 'Ajax is de trendsetter, de meest moderne club van Europa', zegt de oud-trainer van Ajax. Volgens De Mos is dit vooral te danken aan directeur Edwin van der Sar en Marc Overmars, die 'de juiste visie geïmplementeerd hebben'. 'Goede buitenlandse spelers kopen, investeren in talentvolle jongeren. Het salarisplafond werd opgetrokken van één naar drie à vier miljoen euro en ze installeerden een topcoach', doelt hij tot slot op Erik ten Hag.

Ajax behoort dan ook tot de kanshebbers voor de eindzege van de Champions League. 'Net als Bayern München, Borussia Dortmund, Liverpool, Manchester City en FC Barcelona.' Club Brugge presteert als Belgische club ook goed in Europa, zo ziet de Mos. 'Hun visie loopt parallel, maar Ajax staat een stuk verder. Maar Club komt eraan.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Den Haag? Zet in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.