Zeges Ajax B2 en C1; winst A1 bij PSV

door JipVR 78

Zeges Ajax B2 en C1; winst A1 bij PSV

door JipVR 78

Laatst geüpdatet

De jeugdopleiding van Ajax heeft zaterdag goede zaken gedaan. De C1, A1, B2 en C2 wonnen hun wedstrijden. Ajax D1 deelde de punten.

FT | Ajax C1 - AZ C1 (3-0)
Ajax C1 heeft, na een moeizaam begin, een ruime overwinning geboekt op de C1 van AZ: 3-0. De doelpuntenmakers namens de Amsterdammers waren Sontje Hansen, Ibrahim El Kadiri en Emre Aksit. Het was voor Ajax C1 alweer de vierde competitiezege op rij.

In de eerste twintig minuten van het duel was AZ de betere partij. Al na enkele minuten kregen de Alkmaarders een goede kans, maar een poging vanaf de rand van het strafschopgebied werd naast gemikt. Vlak erna raakte AZ zelfs de lat, maar daarna nam Ajax het heft in handen. Zo was Ian Beelen met een schot uit de draai dichtbij en wist Kenneth Taylor niet te scoren uit de rebound.

Na rust ging Ajax verder waar het vlak voor het einde van de eerste helft mee begonnen was. Al snel in het tweede bedrijf kopte Beelen uit een corner van Max de Waal op de lat, waarna de openingstreffer snel zou vallen. AZ verdedigde slordig uit en Ajax wist te profiteren. Ki-Jana Hoever wist Soulyman Allouch te bereiken, waarna diens voorzet door Hansen werd binnen getikt.

Nadat Aksit dichtbij de 2-0 was (schot uit de kruising getikt) werd het via El Kadiri enkele minuten later alsnog 2-0. Hoever omspeelde drie AZ-spelers langs de zijlijn, waarna El Kadiri uit de voorzet wist te scoren. Het slotakkoord was vervolgens voor de goed spelende Aksit. De verdediger beloonde zijn optreden met een rake vrije trap: 3-0.

Opstelling Ajax C1: Raatsie; Hoever (Bonnah 62'), Kasanwirjo, Aksit, Scholten; Taylor, Beelen (De Vries 66'), De Waal; Allouch (Pynadath 61'), Hansen, Unuvar (El Kadiri 46').
Wissels Ajax C1: Dieker, Bonnah, De Vries, Pynadath, El Kadiri.

Doelpunten:
1-0 Sontje Hansen (52')
2-0 Ibrahim El Kadiri (59')
3-0 Emre Aksit (68')

FT | PSV A1 - Ajax A1 (0-3)
De A1 van Ajax heeft op bezoek bij PSV A1 een flinke klap kunnen uitdelen aan een directe concurrent. Op sportcomplex De Herdgang wisten de jonge Amsterdammers, die midweeks ook al wonnen in de Youth League, dankzij treffers van Justin Kluivert , Ché Nunnely en Franco Antonucci met 0-3 te winnen (bekijk hier de doelpunten)

Na een enigszins moeizaam begin werd Ajax naarmate het duel vorderde sterker en sterker. De Amsterdammers hadden vooral op fysiek gebied moeite met de Eindhovenaren, maar nadat Kluivert Ajax op 0-1 bracht, kregen de hoofdstedelingen de overhand. De behendige aanvaller bracht de ploeg van trainer Aron Winter na een goede individuele actie op voorsprong.

Ajax werd steeds dominanter en PSV beperkte zich hierna tot het spelen van de lange bal en het loeren op de counter. Voor rust was Carel Eiting met twee schoten nog dichtbij een tweede treffer, maar zag hij zijn inzetten rakelings naast gingen. Ook Kaj Sierhuis was met een balletje achter het standbeen dichtbij de 0-2.

Vrijwel direct na rust wist Ajax dan toch op 0-2 te komen. Op aangeven van Sierhuis was het Nunnely die de Amsterdammers op een veilige marge weet te brengen. PSV werd tussendoor nog even gevaarlijk uit een vrije trap, maar een kwartier voor tijd wist de Belg Antonucci het duel te beslissen. Op aangeven van Noa Lang vanaf de rechterkant zorgde de middenvelder met een schuiver voor de 0-3, waarmee de wedstrijd gespeeld was.

Opstelling PSV A1: Van de Meulenhof; Hattu, Teze, Obispo, Carolina; Rigo, Fernandes, Verreth; Kun, Scamacca, Daneels;
Wissels PSV A1: Soulas, Theunisssen, Bannani, Sadilek, Roulaux, Lonwijk, Pirou.

Opstelling Ajax A1: De Lange; Zeefuik, Doekhi, De Ligt, Bakboord; Eiting, D. De Wit, Antonucci (Boultam 78'); Nunnely (Lang 65'), Sierhuis, Kluivert (Kaars 86');
Wissels Ajax A1: Plomper, Boultam, Matusiwa, Flemming, Kaars, Struijk, Lang.

Doelpunten:
0-1 Justin Kluivert (20')
0-2 Ché Nunnely (46')
0-3 Franco Antonucci (77')

FT | PEC Zwolle B2 - Ajax B2 (1-2)

Opstelling PEC Zwolle B2: Nog niet bekend.
Wissels PEC Zwolle B2: Nog niet bekend.

Opstelling Ajax B2: Reiziger; Fosu-Mensah (Omzigtig 36'), Van Gelderen (Mbinga 55'), Musampa (El Mhassani 17'), Douglas; Gravenberch, Llansana, Maduro; Maddy, Brobbey, Zamani (Sint 46').
Wissels Ajax B2: Nog niet bekend.

Doelpunten:
1-0 PEC Zwolle (10')
1-1 Hossein Zamani (21')
1-2 Brian Brobbey (40')

Overige wedstrijden:

FT | PSV C2 - Ajax C2 (1-4)

Opstelling Ajax C2: Dijkstra; Oostwoud, Misidjan (Dakriet 42'), Rensch, Aning (Campagne 53'); Mukeh, Yah, Karahasanovic (Quaadvlieg 53'); Van Axel Dongen (Enem 61'), Hoogewerf, Markelo (Braspenning 42').
Wissels Ajax C2: Wassenaar, Braspenning, Campagne, Dakriet, Enem, Quaadvlieg.

Doelpunten:
0-1 Dillon Hoogewerf (12')
0-2 Diferdio Misidjan (15')
1-2 Dorenbosch (51')
1-3 Yah (57')
1-4 Dillon Hoogewerf (70')

12.00 uur | Ajax D1 - SC Heerenveen D1 (6-1)

Opstelling Ajax D1: Setford; Doest, Viereck, Brandes, Brussee; Oughcha, Dubois, Bobson; Banel, Yegoian, Sarfo.
Wissels Ajax D1:
Gooijer, Van den Berg, Klaasen, Tempelaars, Oehlers.

Doelpunten:
Nnb

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties