Volle winst voor Ajax A1, B1 en C1

door JipVR 101

Volle winst voor Ajax A1, B1 en C1

door JipVR 101

Laatst geüpdatet

Zaterdag is een goede voetbaldag gebleken voor de hoogste A, B en C elftallen van de jeugdopleiding van Ajax. Ajax A1, B1 en C1 wonnen respectievelijk van AZ, PEC Zwolle en AFC. Daarnaast boekten tevens Ajax B2 en C2 zeges op Almere City en NAC Breda. Uitslagen en samenvattingen vind je hieronder.

FT | AFC C1 - Ajax C1 (1-3)
Ajax C1 heeft ondanks een valse start weten te winnen bij AFC C1. Een paar kilometer van De Toekomst vandaan werd de Amsterdamse derby met 1-3 gewonnen.

Al snel in de wedstrijd kwam AFC C1 op voorsprong, maar het duurde niet lang voordat Ajax C1 weer op gelijke hoogte kwam. Sontje Hansen zorgde na zo’n 24 minuten spelen voor de 1-1. En nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak toen Dook de Vries Ajax C1 op voorsprong bracht.

Ajax C1 was weliswaar de betere partij, maar het was slordig. Passes, aannames, schoten, het kon allemaal een stuk beter dan vandaag. AFC C1 kwam te kort om er te van profiteren en dus was er eigenlijk niets aan de hand. De Amerikaan Joshua Pynadath bracht Ajax zo’n tien minuten voor tijd op een 1-3 voorsprong, toen de invaller een fout in de opbouw van AFC C1 wist af te straffen. In de slotfase was Ian Beelen nog tweemaal dichtbij een vierde Ajax-treffer, maar had wat pech in de afronding.

Opstelling Ajax C1: Zimonyi, Bonnah, Hoever, Kasanwirjo, Scholten; Beelen, De Waal, De Vries (Pynadath 44'); Allouch (Unuvar 44'), Hansen, El Kadiri;
Wissels Ajax C1: Nog niet bekend.

Doelpunten:
1-0 AFC (3')
1-1 Sontje Hansen (24')
1-2 Dook de Vries (31')
1-3 Joshua Pynadath (59')

FT | Ajax A1 - AZ A1 (3-0)
Ajax - AZ begon het eerste kwartier als een schaakspel, waarin Ajax de bal had en de bezoekers heel compact wisten te spelen. Toch wisten de Amsterdammers steeds meer door de Alkmaarse defensie heen te breken. Zodoende schoot Noa Lang voor rust op de paal.

Na de thee werd de score echter pas geopend door laatstgenoemde. Een afgeslagen corner werd door de Ajacied fantastisch ingeschoten met links. Daarna werd het alleen maar makkelijker voor Ajax, toen AZ met tien man verder moest wegens een rode kaart.

Een kwartier voor tijd maakte Lang een fraaie actie, waarmee hij Kaj Sierhuis alleen voor de keeper zet. De spits faalde niet: 2-0. Het bleef echter niet bij de twee treffers, aangezien Ché Nunnely vlak voor tijd nog de bal tegen de touwen kon koppen.

Opstelling Ajax A1: De Lange, Zeefuik (Matusiwa 65'), Doekhi (Kemper 49'), De Ligt, Bakker (Bakboord 46'), D. De Wit, Eiting, Antonucci (Boultam 65'), Lang, Sierhuis, Kluivert.
Wissels Ajax A1: Plomper, Boultam, Bakboord, Nunnely, Matusiwa, Kemper, Kaars.

Opstelling AZ A1: Schendelaar, Schouten, Church, Koopmeiners, Wijndal, Aarts (Jacobs 51'), Kaandorp, Van der Wacht, Kunst (Pherai 51'), Bijleveld, Boadu;
Wissels AZ A1: Springer, Jacobs, Pherai, Roggeveen, Jonsson.

Doelpunten:
1-0 Noa Lang (46')
2-0 Sierhuis (75')
3-0 Nunnely (90')

Bijzonderheden:
- Rode kaart Teun Koopmeiners (48')

FT | PEC Zwolle B1 - Ajax B1 (0-1)

Opstelling Ajax B1: Reiziger; Dest, Aberkane, Botman, Douglas (Farcas 46'); Ekkelenkamp (Margaret 75'), J. Maduro, Van Gelderen; De la Vega, Brobbey (El Bachir 67'), Zamani (Maduro 80');
Wissels Ajax B1: Ruijgrok, Margaret, Farcas, Q. Maduro, Iallouchen.

Doelpunten:
0-1 Eigen doelpunt (28')

Overige wedstrijden:

FT | Ajax D1 - FC Volendam D1 (4-4)

Opstelling Ajax D1: Setford; Van den Berg, Gooijer, Brussee, Doest; Brandes, Klaasen, Bobson; Banel, Van Axel Dongen, Sarfo.
Wissels Ajax D1: Oughcha, Dubois, Tempelaars, Oehlers, Yegoian.

Doelpunten:
-

12.00 uur | Ajax C2 - NAC Breda C2 (5-1)

Opstelling Ajax C2: Wassenaar, Oostwoud, Dakriet, Rensch, Misidjan; Mukeh, Campagne, Karahasanivic; Enem, Hoogewerf, Markelo.
Wissels Ajax C2:
Dijkstra, Braspenning, Quaedvlieg, Yah, Aning.

Doelpunten:
-

FT | Almere City B2 - Ajax B2 (2-3)

Opstelling Ajax B2: Nog niet bekend.
Wissels Ajax B2:
Nog niet bekend.

Doelpunten:
0-1 De Boer
0-2 Sint
0-3 Gravenberch
1-3 Almere City
2-3 Almere City

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties