Van Gaal benoemt Blind als derde aanvoerder van Oranje

door Bart Veenstra -4

Bron AS

Van Gaal benoemt Blind als derde aanvoerder van Oranje

door Bart Veenstra -4

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal heeft Ajacied Daley Blind benoemd als derde aanvoerder van het Nederlands elftal. De keuzeheer van Oranje gaf aan dat Virgil van Dijk zijn eerste aanvoerder is, terwijl Georginio Wijnaldum de tweede aanvoerder van het Nederlands elftal zal zijn.

Blind, die bij Ajax reserve-aanvoerder is, zal zodoende de aanvoerdersband dragen bij afwezigheid van Van Dijk en Wijnaldum. Belangrijker nog: Blind wordt gezien als een van de leiders van Oranje. 'Die drie spelers heb ik ook als eerste opgebeld', zegt Van Gaal tijdens de persconferentie.

Van Gaal ziet bij Oranje een spelersgroep die een enorme betrokkenheid toont, zo vertelt hij. 'Ik heb niet veel groepen gehad die zo zijn, al zegt het niets over de technische en tactische uitvoering', weet de bondscoach.

Tijdens de persconferentie gaf Van Gaal openlijk aan dat hij graag het gesprek met zijn spelers aangaat. 'Ik ben altijd naar een speler toegegaan met de vraag wat hij wilde. Wat zijn visie is. Die gesprekken gingen niet alleen over de visie van een speler, maar ook over hun persoonlijkheid en hun ambities. Ik merk dat zij die verantwoordelijkheid kunnen dragen en het is fantastisch om die inbreng te zien.'

Bestel nu iets uit de Ajax x Replay-collectie!

Geloof jij dat Oranje wint tijdens de rentree van Louis van Gaal? Hier vind je de quoteringen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.