[Update V] 'Transfer Huntelaar op wat papierwerk na rond'

door BartVeenstra 283

[Update V] 'Transfer Huntelaar op wat papierwerk na rond'

door BartVeenstra 283

Laatst geüpdatet

Klaas-Jan Huntelaar kan de overstap naar FC Schalke 04 maken, zo schrijft BILD donderdag. De club is verwikkeld in een strijd tegen degradatie uit de Bundesliga en daarbij zoekt het nog een aanvalsleider.

Bij Schalke staat momenteel alles in het teken van de handhaving op het hoogste niveau in Duitsland. Eerder wist het Sead Kolasinac al te lenen van Arsenal en nu zou Huntelaar de volgende speler moeten zijn die de ploeg op sleeptouw neemt.

Het is echter nog maar de vraag of de Duitse club Huntelaar kan verleiden tot een overstap van Amsterdam naar Gelsenkirchen. De routinier liet onlangs weten na dit seizoen waarschijnlijk te stoppen als profvoetballer en alleen bij de naam van De Graafschap leek er nog kans op een verlenging van zijn loopbaan.

De kans op speeltijd in Ajax 1 lijkt voor Huntelaar momenteel niet al te groot. Voor de winterstop kende de ervaren spits een knappe reeks van opeenvolgende wedstrijden en doelpunten, maar in de winter werd Sébastien Haller aangetrokken als extra spits.

Update - 17.15 uur (14 januari 2021) - 'Schalke en Ajax in onderhandeling'

Dirk Schlarmann, journalist van Sky Sport in Duitsland, meldt donderdag dat Klaas Jan Huntelaar en Schalke 04 een hereniging wel zien zitten. 'Ze kunnen het zich voorstellen om weer samen te werken, maar er is nog niets ondertekend', schrijft de verslaggever op Twitter.

Ajax zou volgens een andere journalist, Patrick Berger, in onderhandeling zijn met de Duitsers over de transfer. 'De definitieve overeenkomst tussen beide clubs moet nog worden bereikt', luidt zijn verhaal namens Sport1. Bij de Amsterdammers loopt Huntelaar deze zomer uit zijn contract.

Update II - 17.15 uur (18 januari 2021) - 'Clubs akkoord, Huntelaar in Duitsland voor medische keuring'

Klaas-Jan Huntelaar is in Gelsenkirchen om daar medisch gekeurd te worden, zo meldt het Duitse Sport1 maandag. Verwacht wordt dat de spits, mits hij de keuring met succes doorstaat, maandag al zijn handtekening zet onder een contract dat hem andermaal speler van Schalke 04 maakt.

Ook De Telegraaf meldt dat de Ajacied in Gelsenkirchen is om zich medisch te laten keuren. Ajax en Schalke 04 zouden het eens zijn over een transfersom, zo melden bronnen bij de Amsterdammers aan het medium, en zetten de mondelinge afspraken op papier. Bedragen worden vooralsnog niet genoemd.

Huntelaar zou woensdag zelfs al kunnen mee kunnen doen met Schalke 04, tegen FC Köln. Trainer Christian Gross is erg gecharmeerd van de ervaren spits, die amper een week geleden Ajax nog redde door in de slotfase twee keer te scoren tegen FC Twente.

Update III - 20.05 uur (18 januari 2021) - 'Huntelaars contract uit respect ontbonden door Ajax'

Ajax ontbindt het contract van Klaas-Jan Huntelaar, zo kreeg Dirk Schlarmann - journalist van de Duitse variant van Sky Sport - maandagavond te horen. De Amsterdammers zouden het uit respect voor de bewezen diensten hebben gedaan, waardoor zijn overstap naar Schalke 04 makkelijker gemaakt werd. Geheel zeker is de Schalke-watcher niet, maar het zou betekenen dat Ajax geen transfersom ontvangt voor de routinier.

Update IV - 12.30 uur (19 januari 2021) - 'Huntelaar doorstaat medische keuring'

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn medische keuring bij Schalke 04 met succes doorstaan. Dat meldt onder meer het Duitse Sport1. De verwachting is dat de spits dan ook snel gepresenteerd zal worden als de nieuwste aanwinst van Schalke 04. Wel is het zo dat Huntelaar nog niet meetraint met zijn 'nieuwe' club. Huntelaar hoopt met Schalke 04 degradatie te ontlopen.

Update V - 15.40 uur (19 januari 2021) - 'Transfer Huntelaar op wat papierwerk na rond'

De transfer van Klaas-Jan Huntelaar naar Schalke 04 is op wat papierwerk na rond, zo meldt ESPN. De spits staat zodoende op de drempel van zijn laatste avontuur in zijn carrière. Lange tijd leek het erop dat Huntelaar zijn loopbaan ging afsluiten bij Ajax, maar de ervaren goalgetter gaat zijn laatste maanden van zijn carrière meemaken bij Schalke 04. De Duitse topclub hoopt degradatie te voorkomen dit seizoen.

Denk jij dat Ajax in de rust gelijkstaat, maar uiteindelijk wint van AZ? Zet in en krijg 5,70 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties