[Update II] Mazraoui mist FC Groningen en Vitesse

door Bart Veenstra 109

[Update II] Mazraoui mist FC Groningen en Vitesse

door Bart Veenstra 109

Laatst geüpdatet

Noussair Mazraoui lijkt een enkelblessure te hebben overgehouden aan Juventus - Ajax. De rechtsback moest zich al vroeg laten vervangen in Turijn en loopt nu op krukken.

Na ongeveer tien minuten ging Mazraoui lelijk door zijn enkel heen. Hij zette nog een sprint en probeerde het nog even, maar zat even later op de grond en kon niet verder. Daley Sinkgraven verving de gelegenheidslinksback met verve en werd in de slotfase van het duel zelf nog gewisseld voor Lisandro Magallán.

Uit een tweet van Ajax Life blijkt nu dat Mazraoui op krukken loopt. De ernst van de kwetsuur is nog ongewis, hoelang hij mogelijk eruit ligt ook. Goed nieuws is wel dat Ajax voor de rest ongeschonden uit het historische Champions League-affiche is gekomen. De Amsterdammers pakten geen kaart, waardoor iedereen 'vrij' begint aan de halve finale.

Update - 16.25 uur (17 april 2019) - 'Vandaag kon hij weer lopen'

Noussair Mazraoui lijkt geen hele ernstige schade te hebben opgelopen tegen Juventus. Dat is een voorzichtige conclusie die men kan trekken uit de woorden van Erik ten Hag bij Ajax TV. 'De eerste diagnose is gesteld, maar we moeten uitgebreider onderzoek doen. Hopelijk is het niet ernstig. Vandaag kon hij weer lopen. We gaan zien hoe het zich ontwikkelt de komende dagen.'

Verder is de selectie 'heel' gebleven. 'We staan er goed op. Natuurlijk hebben we wat klachten, dat is logisch. Het is nu weer herstellen en energie tanken. Op naar de volgende. Vandaag nog even ontspannen, maar vanaf morgen (donderdag, red.) gaat daar de blik op', doelt Ten Hag op FC Groningen-uit.

Update II - 15.05 uur (19 april 2019) - Mazraoui mist duels met FC Groningen en Vitesse

Ajax moet het in de duels met FC Groningen (zaterdag) en Vitesse (dinsdag) doen zonder Noussair Mazraoui. De rechtsback van Ajax heeft te veel last van zijn enkelblessure, zo liet Ajax-trainer Erik ten Hag weten op de persconferentie van vrijdagmiddag. 'Hij is er zeker tegen FC Groningen en Vitesse niet bij', aldus Ten Hag. Telegraaf-journalist Mike Verweij liet weten dat de verdediger annex middenvelder de uitslag van de MRI-scan nog moet krijgen.

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties