[Update II] 'FC Twente bedingt doorverkooppercentage'

door Bart Veenstra 49

[Update II] 'FC Twente bedingt doorverkooppercentage'

door Bart Veenstra 49

Laatst geüpdatet

Danilo Pereira wordt voor een seizoen verhuurd aan FC Twente. Dat vertelt zijn zaakwaarnemer Pierre Fernandes aan Esportes R7. Na zijn uitleenperiode keert de Braziliaan weer terug bij Ajax. Ook Danilo zelf reageert op zijn verhuurperiode.

'Het doel van Danilo's verhuur aan FC Twente is dat hij alles kan doen wat hij bij Ajax heeft laten zien', opent Fernandes. 'Iedereen kent zijn potentieel en gelooft dat hij in de toekomst erg nuttig kan zijn. Danilo is jong en heeft indrukwekkende cijfers sinds hij in Nederland is.'

Tegenover het medium reageert Danilo op zijn verhuur. 'Ik ben erg blij, omdat ik weet dat het een belangrijke fase in mijn carrière zal zijn. Twente heeft een goede structuur en ik weet dat ik me daar kan ontwikkelen. Dit jaar was speciaal voor mij en ik zal blijven zoeken naar mijn plaats in het Europese voetbal.'

Update - 08.05 uur (20 juli 2020) - 'Danilo op weg naar FC Twente'

Ook de Nederlandse media melden een akkoord tussen Twente en Ajax aangaande de verhuur van Danilo Pereira. Zo ook de journalisten van Tubantia, die het eerder bij het rechte eind hadden toen het Kik Pierie betrof. Naast de verdediger wordt ook Danilo verhuurd aan de Tukkers. 'FC Twente heeft een akkoord bereikt met Ajax over de huur van de spits. De Enschedese club praat maandag met de speler en zijn zaakwaarnemer en verwacht dan de overgang rond te maken', aldus Leon ten Voorde.

Update II - 08.30 uur (21 juli 2020) - 'FC Twente bedingt doorverkooppercentage bij huren Danilo'

FC Twente heeft bij de huurtransfer van Danilo Pereira van Ajax een doorverkooppercentage bedongen, zo meldt Tubantia dinsdagochtend. Mocht Ajax de Braziliaanse aanvaller in de toekomst verkopen, krijgt ook FC Twente een deel van de transfersom. Hoe hoog dat percentage is, is nog niet bekend. FC Twente wil haar selectie graag versterken en zal - vanwege het gebrek aan geld - vooral spelers moeten huren. De club uit Enschede heeft ook Kik Pierie op huurbasis overgenomen van Ajax, terwijl oud-Ajacied Vaclav Cerny wordt gehuurd van FC Utrecht. Nathan Markelo wordt op zijn beurt gehuurd van Everton.

Lees ook: Ajax wil Danilo verhuren binnen de Eredivisie

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.