Ajax wil Danilo verhuren binnen de Eredivisie

FinnDekker, 14-07-2020 om 17:45, 30684 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Deze zomer gaat Ajax proberen om Danilo Pereira tijdelijk elders te stallen. De Amsterdammers verhuren de aanvaller het liefst aan een club in de Eredivisie, waar de Braziliaan ervaring op kan doen op het hoogste niveau. 

Danilo speelde vorig seizoen voornamelijk bij Jong Ajax. Na een slepende hamstringblessure keerde de rechtspoot begin dit kalenderjaar terug binnen de lijnen bij de beloften. In vier wedstrijden was hij gelijk goed voor vijf goals. Zijn uitstekende prestaties waren vervolgens reden voor Erik ten Hag om de 21-jarige te laten debuteren in de Eredivisie tegen Heracles Almelo. Niet veel later volgden daarna ook minuten in de KNVB Beker en de Europa League.

Bij het eerste heeft Danilo, die als buitenspeler en spits uit de voeten kan, echter te maken met forse concurrentie. Nog een jaar bij Jong Ajax achten de Amsterdammers niet ideaal voor zijn ontwikkeling en dus lijkt een tijdelijk vertrek uit Amsterdam het beste voor beide partijen.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ronaldinho020
Sparta zou 100% het meest geschikt zijn
0 0
Ferd
als ze op echt gras zouden spelen ....
0 0
Henkjanklaas
S p a r t a zou ik zeggen. Daar is toch een samenwerkingsverband mee...
1 0
mistermiyagi
Alles naar Fc Groningen sturen:

Ajax moet een club creeeren waar je talent kan laten spelen, Traore, Danilo en een Ekkelenkamp.
1 0
cantharel
Prima maar wel met de restrictie dat hij niet tegen Ajax speelt. Denk nog met afgrijzen aan Jan Vertongen.
0 0
DKUnited
Danilo verhuren, tja concurrentie is groot, goed besluit denk ik.

1 ding hoop ik wel, dat ze Eiting behouden. Vind dat een zeer intelligente speler. Super in de jeugd gespeeld. Ik hoor vaak dat hij snelheid tekort komt, maar ach hij lost dat op met zijn inzicht en passing. Blind had hetzelfde probleem in zijn jonge jaren en zie hoe gelangrijk hij geworden is.
3 -2
Gonzalez75
Verhuur hem dan vooral aan een team waarbij over het algemeen ook aanvallend wordt gespeeld. Dan komt dat ook dichterbij het spel van Ajax. Dus niet een team dat alleen vanuit de counter speelt.
1 0
Ajax412
Hij heeft een verhuur nodig. Een jongen met talent die met de juiste stappen zeker een basisplaats bij Ajax kan veroveren, over een paar jaar. Daarvoor moet het wel allemaal goed vallen, hij zou bij een team moeten gaan spelen waar ze voornamelijk over de grond voetballen met een dynamische aanval. Heracles zou ik niet doen, puur om het kunstgras. Willem II speelt de laatste jaren leuk voetbal. Bij Twente zou hij met wat andere ajaccieden kunnen spelen. We zullen zien.
3 0
Sterspeler
Ik zou dan toch voor W2 gaan. Maar ik weet eerlijk gezegd ook niet wat er nu bij Twente op de trainersstoel zit .
0 0
BillSplate
Ron Jans.

Google is your friend.
1 0
MankeNelis
Daar loopt Nunnely op rechtsbuiten.
0 0
DrFootball
Danilo is geen rechtsbuiten, maar een centrumspits.
0 0
hakkietjakkie
ik zou hem samen met 2 andere aanvallers bij Twente ofzo zetten. Twente wilt iig nog soort van goed voetbal spelen. Als ze dan met zijn drieen in de Eredivisie goed renderen kunnen ze misschien samen terug komen en bij Ajax het proberen
1 0
Ajax114
Verhuur maar aan Telstar want eredivisie is echt te hoog gegrepen voor deze speler. Kan er echt niet zo veel van.
1 -28
Ronaldinho020
Neem deze troll is niet zo serieus.. moet zeggen dat je wel origineel blijft
0 0
Ferd
jij gaat voor de 114 minnetjes?
3 0
Pheadrus
Wat ik jammer vind aan jou commentaar is dat je niet verteld wat je niet goed aan hem vind. Iedereen mag een mening hebben, maar ik heb meer aan een onderbouwing.
3 -1
Kingoffdatoilet
Jong Ajax is een van de beste ploegen van de kkd. Bijna alle spelers van jong Ajax kunnen de eredivisie makkelijk aan. Als dit soort spelers zich moeten ontwikkelen is verhuur aan een kkd club vrij zinloos.
2 0
CDS
Ik vind het ook niet veel bijzonders. Maar deed het in de eerste divisie toch wel heel aardig. Eredivisie zou hij wel aan moeten kunnen.
1 0
Ozymandias
Hij is (nog) niet goed genoeg voor het eerste van Ajax maar veel clubs in de Eredivisie hebben geen aanvaller die beter dan hem is.
4 -1
geronimo
Zal wel weer naar dat irritante twente gaan
0 -2
Kingoffdatoilet
Zou goed voor hem zijn. Kan de eredivisie prima aan.
4 0
AjaxDaniel
Categorie Sierhuis denk ik, ik zie het hem echt niet redden in Ajax 1. Verhuren en na een jaar opnieuw de balans opmaken is prima. Dan kan je hem verkopen en mocht hij zich toch exceptioneel ontwikkeld hebben, kan je hem de kans geven.
6 0
debarbaar
Sierhuis scoorde als een dolle maar ik denk toch dat Danilo meer potentie heeft. Twente, Sparta en Heerenveen zouden wel passen denk ik. Alleen jammer dat Sparta op dat verrotte kunstgras voetbalt.
0 -2
AjaxDaniel
Ik heb bij Danilo nog niks gezien dat ik denk, ja die gaat in de toekomst echt wat worden. Maar ik laat mij graag verrassen. Sparta wil wel binnen afzienbare tijd over op natuurgras trouwens, volgend seizoen echter nog niet lijkt mij. Zou mooi zijn om een paar spelers die kant op te sturen, 10x liever aan een club als Sparta verhuren dan aan een Groningen.
3 0
Ar
Logisch.
Hansen, Brobbey, Unuvar is de beoogde voorhoede van Jong komend seizoen.
Het eerste is druk zat met Neres, Anthony, Promes, Lang, Tadic, Labyad, Huntelaar en Traoré.
En dan te bedenken dat Donny eigenlijk de beste 10 is nu Ziyech weg is.
Maar Danilo vertoont wel progressie die tegen het eerste aan zit.
2 -2
jollie18
Kom maar naar RKC
0 0
MaximilianRosse
Twente is een prima club voor Danilo en er loopt daar een prima coach.
4 -2
Ajax95Duivendrecht
Danilo is nooit echt een uitblinker qua spitsentalent geweest bij Ajax. Op zich zou je zeggen dat dat gek is, want hij heeft enorm veel gescoord in de KKD. Maar ik zie niets uitzonderlijks in hem.

Zijn grootste pluspunt is dat hij alle aspecten van het aanvalsspel een beetje kan (passen, dribbelen, afronden), maar dat is tegelijk ook zijn grootste valkuil. Hij blinkt namelijk nergens echt in uit, is niet bijster snel en als aanspeelpunt is hij ook niet geweldig. In die aspecten zijn Traoré en Brobbey veel verder dan Danilo.
5 0
Ar
Het is dan ook geen spits en hij stond rechtsbuiten in Jong Ajax.
0 -2
DrFootball
Het is wel degelijk een centrumspits die op de flank is neergezet.
1 0
036AFCA97
Mario Gotze is ook gewoon transfervrij. Zou die niet bij Ajax passen?
0 -3
insectenverdelg
Die is voornamelijk trqnsfervrij omdat zn salariseisen voor BD te gortig waren. Ik denk dus niet dat Ajax daar wel ana gaat voldoen.
2 0
Toekomst1900
Dortmund had aan de eisen voldaan als het nog een topper was. Nu moest hij gewoon inleveren, wat gezien zijn prestaties geheel terecht is. Het is ook helemaal niks voor Ajax.
1 0
WZAWZDB14
hij is altijd geblesseerd
1 0
insectenverdelg
Ook daarom nog een gok. Te grote naam vor zn prestaties. Dat dpen ze vaker in Turkije dan in Nederland.
2 0
BillSplate
Had afgelopen seizoen al verhuurd moeten worden. Je hebt genoeg laatbloeiers, maar heb zo'n idee dat 't over is voor Danilo. Jammer, had er meer van verwacht.
3 -4
FSideMaluku
Ik vind het altijd gevaarlijk dit soort spelers binnen de eigen divisie te verhuren. Het is toch iemand met potentie en die zal AJAX dan waarschijnlijk niet aan laagvliegers verhuren. Wat er dan gebeurt, is dat ze naar een club gaan die het zonder die speler ons al vaak genoeg moeilijk maken. Kijk naar Sierhuis en FC Groningen - AJAX (2-1). Ik ben er dus niet zo'n voorstander van.
0 0
Kingoffdatoilet
Ik ben er wel een voorstander van. Dan wordt de weerstand in de eredivisie groter. Dat is goed voor Ajax
1 0
diamanti
Hoe vaak gebeurd dat nou? Als Ajax echt een slechte dag heeft schiet een ander de bal er ook wel in. Ik zou ze het liefst gewoon in de eredivisie laten spelen in een enigszins vertrouwde omgeving.
2 0
Web
Ook genoeg goede voorbeelden
Op de bank word het ook niet wat
Ajax heeft Brobbey, Traore en Hansen
0 0
FSideMaluku
Als verhuren de enige optie blijkt, dan liever naar België of Duitsland. Sterke competities zonder het risico dat je in de wielen gereden wordt.
0 0
niels1992
Goede opvolgers van Dessers bij Heracles....maarja, dat kunstgras..
0 0
afcasven1995
Heerenveen.
0 0
insectenverdelg
FC Twente onder Jans?
0 -1
AjaxDordt
Sparta, Heerenveen of Willem II
4 0
appeltje
Willem II heeft al genoeg aanvallers.
0 0
talent020
Twente kom er maar in, met Cerny loopt er al een oude bekende, en Jans is ook een trainer die als het kan wilt voetballen
1 -1
Hollister
Goede ontwikkelingen... Kuhn definitief overgenomen, Danilo verhuren...
Ben erg benieuwd wat gebeurt met de volgende spelers: Bande, Magallan, Marin, Jensen, Johnsen, Lang, Eiting, Ekkelenkamp, Traore, Pierie, ? Welke van deze jongens gaan zich in Ajax1 selectie spelen en welke zullen verhuurd en of verkocht worden ? terug naar Jong kan imo niet meer voor deze spelers... zelf denk ik dat Traore, Lang en Eiting bij Ajax 1 aansluiten...
3 -1
trodat4030
Bande blijft nog n jaar in Zwitserland, die is voor 1,5 jaar verhuurd aan Thun.
0 0
eros
Magalan, Marin, Jansen en Johnson mogen van mij vertrekken.
Bande is nog een jaar verhuurt met optie tot koop.
De overige maken in mijn ogen nog kans op 1.

Alvarez en Schuurs moeten dit jaar echt doorbreken. Schuurs zie ik nog als beste optie.
1 -2
Web
Maggalan moet je het verlies nemen, kan er helemaal niets van
Staat anderen in de weg.
Eiting is een mooie speler voor AZ, speelt hij zo mee, tempo iets lager, maar die club heeft bij mij afgedaan
Ekkelenkamp een club als Heerenveen of Groningen
2 0
insectenverdelg
Magazine kan er zo weinig van dat hij niemamd in de weg staat. Als je Magalan niet uit de selectie kan spelen, hrb je werkelijkwaar nog niets bij Ajax 1 te zoeken. Voor jonge spelers moet een Magalan juist heerlijk zijn. Daa4ckan je zo voorbij.
1 0
Web
Dat begrijp ik wel
Maar hij zal toch niet ergens alleen gaan trainen?
Kun je hem toch veel beter van de hand doen
Het is ook nog eens een hele intelligente jongen, moet je niet willen
0 0
insectenverdelg
Je kan m sowieso beter can de hand doen.want ook als wisselspeler stast hij er niet. Elke euro die je er op bespaart is er 1. Maarik zie niet in dat Malagan de jeugd in de weg zit. Die is klaar bij Ajax. Marin of Labyad kan dat bijvoorbeeld wel.
0 0
Van Reenen
Hollister, noem er nog één op dan heb je er elf bij elkaar. Kunnen allemaal naar Twente, behalve Lang misschien.
0 0
Hollister
Goed lezen meneer.. ik zeg niet dat ze allemaal moeten vertrekken.. geef zelfs aan dat Schuurs, Alvarez en ik denk Lang , traore en Eiting bij Ajax 1 komen.. de anderen kan je niet veel mee dan alleen maar verhuren en of verkopen
1 0
Web
Ben ik een groot voorstander van
Maar hij moet wel aan het voetballen komen, kom je daar op bank?
Is je carrière voorbij.
0 -2
Ajaxamsterdam0485
Gewoon terughalen en alsnog met JA mee laten doen, in de winter weer een nieuwe kans
0 0
iammike
Goeie zaak
0 0
eros
Sparta, sla je slag!
1 0
DrFootball
Mag wat mij betreft ook het hoogste niveau buiten Nederland. Als hij maar spelen toekomt. Echter lijkt het mij wel belangrijk dat het een team is met een aanvallende spelopvatting.
0 0
Web
Op het hoogste niveaue kan het banken worden?
Dan had hij ook bij Ajax kunnen blijven
0 0
DrFootball
Er is maar 1 garantie in het leven en dat is dat je uiteindelijk doodgaat. Van Danilo mogen wij toch verwachten dat hij zijn stinkende best doet bij een nieuwe club. En komt hij niet aan spelen toe, dan moet je misschien afvragen of hij goed genoeg is voor Ajax.
0 0
Web
Waarom niet een stap onder het hoogste nivea?
Dat is mijn punt
Je mag je ook afvragen of hij niet veel verder was geweest, als hij in Brazilië was gebleven? En later naar Europa komen.
0 0
Ferd
Hij speelt al in een stap onder het hoogste niveau. Het is juist de bedoeling dat hij meer weerstand krijgt dan in de KKD.
0 0