Ten Hag pleit voor tweede kansen: 'Als Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax'

door Bart Veenstra 172

Bron Het Parool

Ten Hag pleit voor tweede kansen: 'Als Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax'

door Bart Veenstra 172

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag vindt dat Marc Overmars op termijn moet kunnen terugkeren bij Ajax. Dat vertelt de vertrekkend trainer van Ajax onder meer tegenover Het Parool. Overmars maakte zich als directeur voetbalzaken van Ajax schuldig aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en nam uiteindelijk zelf ontslag bij de Amsterdamse club toen bekend werd dat hij foto's van zijn geslachtsdeel naar vrouwelijke collega's stuurde.

Ajax liet een extern bureau onderzoek doen naar het gedrag van Overmars en de cultuur binnen de club. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat Ajax een veilig werkklimaat wil creëren voor zijn werknemers. Overmars zelf werkt inmiddels als technisch directeur voor het Belgische Royal Antwerp FC.

Tijdens zijn laatste interview sprak Ten Hag opnieuw over zijn goede band met Overmars. 'Ik heb vaker gezegd: dit kampioenschap is ook zíjn kampioenschap. We hebben deze selectie samen geboetseerd. Ik heb Marc na de wedstrijd tegen Heerenveen ook via app gefeliciteerd met de titel', aldus Ten Hag, die niet wil uitsluiten ooit weer te gaan samenwerken met Overmars. 'Dat is romantisch denken, maar het is niet uitgesloten.'

Ten Hag pleit voor tweede kansen

Ten Hag vindt dat er voor Overmars een weg terug moet zijn in het Nederlandse voetbal en dus ook bij Ajax. 'Na de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland is steeds duidelijker geworden dat we te maken hebben met een maatschappelijk probleem. Dat probleem is er in het bedrijfsleven, in de politiek en in de sport', aldus Ten Hag, die aangeeft dat het belangrijk is dat er oog is voor de slachtoffers. Tegelijkertijd pleit hij ook voor tweede kansen. 'Als Johan Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax.'

Voor Ten Hag is zijn periode bij Ajax voorbij. De trainer werd drie keer kampioen met Ajax, terwijl hij in het afgebroken coronaseizoen als nummer één eindigde. Ten Hag gaat nu aan de slag bij Manchester United, waar hem - naar eigen zeggen - veel werk te wachten staat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties