Ten Hag begint met 5-1 zege op Lyngby | Ajax Showtime

Ten Hag begint met 5-1 zege op Lyngby

door BartVeenstra 475

Ten Hag begint met 5-1 zege op Lyngby

door BartVeenstra 475

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zaterdagmiddag met de beoogde basiself zonder enige moeite gewonnen van Lyngby BK. De Deense tegenstander werd met 5-1 verslagen. Hakim Ziyech en Donny van de Beek scoorden beiden tweemaal, terwijl Klaas-Jan Huntelaar eveneens scoorde. Aanwinst Nicolás Tagliafico maakte verder zijn debuut en deed dat verdienstelijk.

Het was een ietwat vreemde gewaarwording in het stadion in Albufeira. De wedstrijd zou eigenlijk om 13.00 uur beginnen, maar vlak voor de aftrap werd de arbitrage opgeroepen door de Portugese bond. Het zorgde ervoor dat er een nieuwe scheidsrechter gevonden moest worden, hetgeen uiteindelijk ook lukte, waardoor de wedstrijd zo’n drie kwartier later begon.

Voor Ajax maakte het later beginnen van de wedstrijd verder weinig uit. In het begin kreeg Lyngby dan wel een kansje – een schot ging een paar meter over – maar daarna was Ajax direct de baas op het veld. Het overwicht werd al na acht minuten uitbetaald met een schitterende goal van Hakim Ziyech. De middenvelder schoot de bal van een behoorlijke afstand in de verre kruising en zodoende leidde Ajax al snel met 1-0.

Het duurde daarna ook niet lang voordat de Amsterdammers nogmaals zouden scoren. Linksbuiten Justin Kluivert trok naar binnen, haalde uit en zag zijn inzet door de Lyngby-keeper gepareerd worden. De goalie had de bal echter niet klem, waardoor Donny van de Beek kon profiteren in de rebound.

Ook hierna was Ajax de betere partij. De Amsterdammers kregen via met name David Neres enkele kansen, maar het bleef even wachten op een derde Ajax-treffer. Tussendoor scoorde Lyngby wel. Frenkie de Jong leed ietwat knullig balverlies en de Denen profiteerde optimaal. Mayron George ging ervandoor en haalde verwoestend uit, waardoor ook Ajax-goalie André Onana kansloos bleek. Vrijwel direct erna gaf Ajax een perfect antwoord. Neres werd door Frenkie de Jong de diepte ingestuurd, hield het overzicht en speelde Klaas-Jan Huntelaar in. De spits faalde niet en schoot beheerst binnen.

Lyngby kwam na rust beter uit de kleedkamer. De Denen waren enkele malen dichtbij de aansluitingstreffer, maar een strafschop eindigde op de lat en even later raakte men nogmaals het ijzerwerk. Na ongeveer een uur spelen deed Ajax wat Lyngby naliet: scoren. Ziyech zette een aanval op en na een combinatie met Justin Kluivert kon de Marokkaans international zelf de 4-1 binnenschuiven.

Na Ziyech maakte ook Van de Beek even later zijn tweede treffer van de wedstrijd. De middenvelder speelde zichzelf vrij op de rand van het zestienmetergebied, haalde uit en zag zijn inzet in de verre hoek van het doel belanden. In de slotfase van het duel gebeurde er vervolgens niet heel veel meer. Pas vlak voor tijd kregen zowel Van de Beek als Neres nog een prima kans om te scoren, maar het zou bij 5-1 blijven.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, F. De Jong, Tagliafico; Schöne (Wober 74'), Van de Beek, Ziyech; Neres, Huntelaar (Cassierra 63'), Kluivert (Johnsen 63')

Wissels Ajax: Alblas, Bergsma, Wöber, Ekkelenkamp, Cassierra, Lang, Zeefuik, Johnsen;

Opstelling Lyngby BK: Nog niet bekend.
Wissels Lyngby BK: Nog niet bekend.

Doelpunten:
1-0 Hakim Ziyech (8')
2-0 Donny van de Beek (15')
2-1 Mayron George (35')
3-1 Klaas-Jan Huntelaar (39')
4-1 Hakim Ziyech (62')
5-1 Donny van de Beek (69')

Bijzonderheden:
- De wedstrijd begon drie kwartier later dan gepland. De oorspronkelijke scheidsrechter werd vlak voor de aftrap opgeroepen door de Portugese bond, waardoor een nieuwe scheidsrechter gevonden moest worden.
- Omdat de assistent-scheidsrechters nog later arriveerden, was keeperstrainer Carlo L'Ami het eerste kwartier grensrechter. Opvallend genoeg deed hij dit zonder vlag.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties