Schuurs: 'Ten Hag heeft vertrouwen in mij uitgesproken'

door Thijs Zwagerman 88

Schuurs: 'Ten Hag heeft vertrouwen in mij uitgesproken'

door Thijs Zwagerman 88

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Perr Schuurs. De centrale verdediger stond zaterdagavond tegen RKC Waalwijk in het basiselftal en hoopt deze voorbereiding een definitieve basisplaats af te dwingen.

In de strijd om de felbegeerde positie van rechter centrumverdediger, kreeg Schuurs recent goed nieuws van Ten Hag. ‘Ik heb een gesprek met de trainer gehad. Hij sprak vertrouwen in mij uit. Dat geeft mij wel een heel goed gevoel richting het nieuwe seizoen’, vertelt de verdediger aan Voetbal International.

De 20-jarige Schuurs geeft vervolgens aan niet te veel aan zijn spel te willen veranderen. ‘Het is vooral zaak om niet opeens allerlei andere dingen te gaan doen. In mijn positie moet ik doen wat er van mij wordt verwacht. Zo sterk mogelijk spelen voor het team en de fouten eruit halen zodat we geen tegendoelpunten krijgen. Uiteindelijk is dat simpelweg de taak van ons als verdediger: de nul houden.’

Blind: ‘Perr en ik hebben een goede samenwerking’

Daley Blind, die onomstreden is als linker centrumverdediger, heeft niet per se een voorkeur voor een nieuwe partner in het hart van de defensie. Blind laat deze keuze aan Ten Hag over, maar erkent wel dat hij het - ondanks enkele onwennigheden - prettig vindt om met Schuurs te spelen. ‘Ik heb natuurlijk al eerder samen gespeeld met Perr. En ook veel samen getraind. We hebben een goede samenwerking. We gaan zien wat de toekomst brengt’, besluit de linkspoot.

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties