Overmars op zijn hoede: 'Komt straks ook weer een mindere periode aan'

door Bart Veenstra 106

Bron ELF Voetbal Magazine

Overmars op zijn hoede: 'Komt straks ook weer een mindere periode aan'

door Bart Veenstra 106

Bron ELF Voetbal Magazine

Laatst geüpdatet

Marc Overmars blijft nuchter onder het succes van Ajax in de afgelopen jaren. De Amsterdamse club werd in de afgelopen meerdere keren kampioen, terwijl Ajax zich ook op het Europese toneel al meerdere keren in positieve zin heeft laten zien.

Overmars, die zijn eigen voetbalcarrière eerder moest beëindigen vanwege knieproblemen, vindt niet dat de euforie rond Ajax de pijn in zijn knieën verdrijft. 'Nee. Op dat gebied blijf ik nuchter', zegt Overmars in een interview met ELF Voetbal Magazine.

'Er komt straks ook weer een mindere periode aan', gaat Overmars verder. De directeur voetbalzaken van Ajax blijft realistisch onder de torenhoge verwachtingen rondom Ajax. 'Geen club kan altijd top presteren. De verwachtingen rond Ajax worden groter en groter. Maar we moeten downsizen. Ik probeer de club klaar te maken voor het moment dat het juist minder succesvol verloopt.'

Successen met Ajax in de afgelopen jaren

Ajax wist in 2019 en 2021 kampioen te worden, terwijl de club in 2020 - het eerder afgebroken coronaseizoen - als nummer één werd gezien. Ook dit seizoen heeft Ajax goede papieren om de landstitel te veroveren. In Europa bereikte Ajax in 2017 de finale van de Europa League, waarna de club in 2019 tot de halve finale van de Champions League wist te komen. Dit seizoen wist Ajax te overwinteren in de Champions League en wacht in de achtste finales een tweeluik met SL Benfica.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties