Oude bekende Hendriks doet Jong Ajax pijn

door Finn Dekker 265

Oude bekende Hendriks doet Jong Ajax pijn

door Finn Dekker 265

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft maandag verloren van Go Ahead Eagles. Heel lang leken beide ploegen genoegen te moeten nemen met een punt, maar in de blessuretijd scoorden de bezoekers uit Deventer twee keer. De grote man aan de kant van Kowet was oud-Ajacied en invaller Sam Hendriks, die de eerste voor zijn rekening nam en bij de tweede goal ook nog een assist gaf.

Mitchell van der Gaag had de beschikking over een sterke selectie. Zo stond Lassina Traoré in de punt van de aanval. De Burkinees maakte na een maand van blessureleed zijn rentree. Veel bruikbare ballen kreeg de spits echter niet. Jong Ajax had veruit het meeste balbezit in de eerste helft, maar kon voorin geen potten breken. Sterker nog, de Amsterdammers schoten geen enkele keer op doel in het eerste bedrijf.

Go Ahead Eagles deed dit wel. Jacob Mulenga verlengde een lage voorzet richting goal, maar kon doelman Dominik Kotarski hier niet mee verrassen. Kort voor rust moest de Kroaat zich wel inspannen. Verdediger Rio Hillen, die voor het eerst in de basis stond, gleed weg in de zestien, waardoor Kotarski in actie moest komen. De doelman maakte zich groot en voorkwam daarmee een tegentreffer.

Na rust kwam Brian Brobbey in de ploeg, aangezien Traoré maar 45 minuten mocht spelen. De nieuwe spits was snel verantwoordelijk voor Jong Ajax’ eerste doelpoging, al was het slechts een simpele kopbal in de handen van keeper Jay Gorter. Aan de andere kant waren de kansen behoorlijk groter. Zo werd onder meer de paal geraakt en moest Kotarksi zich enkele keren strekken.

Van der Gaag besloot na een uur voetballen om Naci Ünüvar en Nordin Musampa te brengen. Zij vervingen respectievelijk Ar’Jany Martha en Hillen. Later kwamen ook Quinten Timber, die daarmee terugkeerde van een gebroken middenvoetsbeentje, en Kian Fitz-Jim. Ondertussen maakte Brobbey het de doelman van de bezoekers knap lastig met een hard, laag schot. Gorter wist deze ternauwernood met zijn benen te pareren. En daar bleef het niet bij, ook Ünüvar was nog dichtbij met een listige, harde knal.

Maar Go Ahead had meer succes in de staart van de wedstrijd. Oud-Ajacied Hendriks tikte in de blessuretijd bij de tweede paal een doorgekopte bal tegen de touwen, uit een corner die overigens onterecht werd toegekend. Verslagen van de plotse tegengoal incasseerden de beloften vervolgens ook nog een tweede tegentreffer. In een counter gaf Hendriks een assist op Bradly van Hoeven, die Kotarski kansloos liet met een schot in de rechterhoek.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Kasanwirjo, Regeer, Hillen (Musampa 60'), Baas; Warmerdam, Jensen (Q. Timber 80'), Taylor; Martha (Ünüvar 60'), Traoré (Brobbey 46'), Hansen (Fitz-Jim 80').

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Douglas, Q. Timber, Ünüvar, Brobbey, Pinas, Fitz-Jim, Musampa, Méndez, Yah.

Opstelling Go Ahead Eagles:

Gorter; Droste, Beukema, Veldmate, Kuipers; Lucassen, Botos (Eyibil 16'), Brouwers; Rabillard (Eersteling 64'), Mulenga (Hendriks 64'), Van Hoeven.

Wissels Go Ahead Eagles:

Jansen, Eersteling, Abdat, Bakker, Leeflang, Dumay, Eyibil, Idzes, Eddahchouri, Hendriks, Veldhuis.

Doelpunten:

0-1 Sam Hendriks (90+1')
0-2 Bradly van Hoeven (90+3')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties