O19 wint van NEC/FC Oss, O16 verslaat Sparta

door Bart Veenstra 24

Ajax O16 en Ajax O19 hebben zaterdagmiddag goede zaken gedaan tijdens hun competitiewedstrijden. Om 12.00 uur trapte Ajax O16 af op sportcomplex De Toekomst tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. De jongelingen van Ajax wisten de wedstrijd eenvoudig te winnen: 3-1. Om 14.30 uur speelde Ajax O19 thuis tegen NEC/FC Oss O19. Ook deze wedstrijd werd relatief gemakkelijk gewonnen, al was er de eerste helft meer te genieten dan in de tweede helft. Dit livetopic werd mede mogelijk gemaakt door onze partners Mercedes-Benz en Stern Auto.

FT | Ajax O16 - Sparta Rotterdam O16 (3-1)
Ajax O16 heeft zaterdagmiddag een eenvoudige en meer dan verdiende 3-1 overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. Al na een minuut of zes in de wedstrijd was het Kees de Boer die uit een vrije trap voor de 1-0 zorgde. Diezelfde De Boer was ook betrokken bij de 2-0. Opnieuw nam hij een vrije trap en dit keer was het Jurriën Maduro die het laatste zetje gaf.

Ajax O16 kreeg nog wel kansen op meerdere treffers, maar De Boer, Richonell Margaret en Brian Brobbey hadden pech in de afronding. Luc de Kruys had aan de andere kant wat meer geluk toen hij een vrije trap rechtstreeks in de kruising schoot.

Na rust was het voornamelijk Ajax dat kansen creëerde en via Elikia Mbinga, op aangeven van Margaret, al snel op 3-1 kwam. Ook hierna bleef Ajax kansen krijgen. Zo werd een kopbal van Hossein Zamani van de lijn gehaald en miste Margaret ook nog een aantal goede kansen.

Opstelling Ajax O16: Ruijgrok; Mbinga, Llansana (Omzigtig 54'), J. Maduro, Musampa; De Boer, Taylor, Margaret; Hernandez (Illalouchen 54'), Brobbey (Ben Sallem 51'), Zamani;
Wissels Ajax O16: Raatsie, Trustfull, Mhassani, Ben Sallem, Omzigtig, Iallouchen;

1-0 Kees de Boer (6')
2-0 Jurriën Maduro (18')
2-1 Luc de Kruys (37')
3-1 Elikia Mbinga (58')

FT | Ajax O19 - NEC/FC Oss O19 (3-0)
Ajax O19 heeft zaterdagmiddag een relatief eenvoudige zege geboekt op de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss O19. Ajax begon de eerst helft goed, met een aantal schoten op en net naast het doel. Echter, via onder anderen Noa Lang en Navajo Bakboord werd het net niet gevonden. Het duurde uiteindelijk tot de 34ste minuut voordat Ziam Flemming de doelman wist te verschalken via een stift. Kort daarna stuurde Lang aanvaller Anderson López weg en die faalde niet oog in oog met de keeper.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd het veld op voor de tweede helft, die een stuk minder goed zou zijn van de zijde van de Amsterdammers. Dani de Wit raakte vrijwel meteen geblesseerd en moest zich laten vervangen door Reda Boultam. In de periode daarna gebeurde er vrijwel niets voor beide doelen, totdat de spits van de Nijmegenaren Ajax wakker schudde met twee behoorlijke kansen voor het doel van de Amsterdammers, maar hij faalde. Ajax reageerde met een felle tegenstoot, maar Flemming miste de voorzet maar net na een mooie snoekduik. Slechts een paar minuten daarna scoorde diezelfde Flemming wel. Hij schoot de 3-0 binnen na een goed ingestudeerde vrije trap van Ajax. In de slotfase waren er nog twee kansjes voor Ekkelenkamp en Kaars, maar zij wisten de eindstand niet te veranderen.

Opstelling Ajax O19: De Lange; Bakboord, Sidoel, Doekhi, Kemper; Ter Heide (Benninga 79'), Lang (Ekkelenkamp 68'), De Wit (Boultam 51'); Lopez (Kaars 68'), Flemming, Nunnely;
Wissels Ajax O19: Plomper, Blöte, Struijk, Boultam, Benninga, Kaars, Ekkelenkamp.

1-0 Zian Flemming (34')
2-0 Anderson López (40')
3-0 Zian Flemming (81')