O19 bekert verder dankzij weergaloze Reiziger

door Bart Veenstra 31

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van zaterdag 26 januari. Ajax O15 versloeg PEC Zwolle O15 zeer ruim in het bekertoernooi. Ook Ajax O19 bekerde verder. Doelman Daan Reiziger groeide uit tot de held van de wedstrijd tegen NAC Breda O19. Het uitduel van Ajax O17 bij Vitesse O17 was afgelast, terwijl Ajax O16 vrij was.

FT | PEC Zwolle O15 - Ajax O15 (0-7)

Ajax O15 heeft op bezoek bij PEC Zwolle met liefst 0-7 gewonnen. De Amsterdamse talenten stonden bij rust al met 0-4 voor. Het elftal staat nu op zeven punten uit drie gespeelde wedstrijden.

Namens Ajax O15 opende Rida Chahid de score al na twee minuten. Binnen het kwartier wist Tristian Gooijer de uitploeg op 0-2 te zetten, waarna spits Julian Rijkhoff met twee treffers voor rust de stand op 0-4 bracht. Na rust scoorden Raphaël Sarfo, Divaio Bobson en tot slot Xion Dubois.

Opstelling Ajax O15:

De Graaf; Gooijer, Vos, Chourak, Camara; Jansen, Brandes, Chahid; Banel, Rijkhoff, Kalokoh.

0-7 Xion Dubois (56')

FT | NAC Breda O19 - Ajax O19 (1-1, Ajax w.n.s.)

Ajax O19 is op bezoek bij NAC Breda O19 ontsnapt aan een bekeruitschakeling. Lange tijd keek de ploeg van trainer John Heitinga tegen een achterstand aan, maar dankzij Daan Reiziger wonnen de Amsterdamse talenten van NAC Breda.

Sydney van Hooijdonk had het elftal van oud-Ajaxtrainer Willem Weijs ruim twintig minuten voor tijd op voorsprong gezet. De spits van NAC Breda klopte Reiziger in de rebound. Niet veel later kon de Ajax-goalie zijn ploeg wel behoedde voor twee zeker lijkende tegendoelpunten en hield hij Ajax O19 zodoende in de wedstrijd.

In de slotminuut groeide Reiziger vervolgens uit tot de reddende engel van Ajax. De doelman kopte raak uit een hoekschop en zorgde er zodoende voor dat penalty's moesten gaan uitwijzen welke ploeg de volgende ronde van het bekertoernooi bereikte. In de penaltyserie wist Reiziger de vierde NAC-inzet te stoppen, waarna Quinten Timber Ajax naar de volgende ronde schoot.