Ajax wint Eusébio Cup na winst op Benfica

door BvdPloeg 176

EERSTE PRIJS IS BINNEN - Ajax heeft zaterdagavond in Estadio da Luz de Eusébio Cup gewonnen door met 0-1 te winnen van Benfica. Ricardo Kishna wist vlak voor rust de eerste en enige goal van de wedstrijd te scoren.

Frank de Boer speelde met zijn beoogde basiself tegen Benfica, los van internationals Joël Veltman, Daley Blind en Jasper Cillessen. Zij hebben nog vakantie en zullen begin augustus aansluiten bij de ploeg.

De wedstrijd begon wat moeizaam maar na een minuut of tien liet Ajax zien het positiespel nog onder de knie te hebben. Er waren kansen over en weer maar Ajax ging met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het vooral tegenhouden voor de Amsterdammers. Benfica deed er alles aan om 'hun' Eusébio Cup te winnen, maar kwamen niet tot scoren. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg de Portugese ploeg nog een penalty, maar penaltykiller Kenneth Vermeer hield deze natuurlijk tegen. Aan de kant van Ajax was de goalie man of the match.