Jong Ajax deelt de punten met FC Den Bosch

door Jesse ter Haar 63

Jong Ajax en FC Den Bosch hebben vrijdagavond de punten gedeeld door met 1-1 gelijk te spelen. De Brabantse club kwam al vroeg op voorsprong, maar de beloften van Ajax knokten zich terug in de wedstrijd. Tot een overwinning kwam het uiteindelijk niet meer, ondanks het feit dat Den Bosch de gehele tweede helft met tien man speelde.

FT | FC Den Bosch - Jong Ajax (1-1)
De wedstrijd begon uiterst negatief voor Jong Ajax. Al na zes minuten was het Stefano Beltrame die na verdedigend geklungel de 1-0 binnen kon werken. Om het nog erger te maken moest tijdens dezelfde minuut Noa Lang geblesseerd het veld verlaten. Hij kon niet verder vanwege een knieblessure. Na bijna twintig minuten kwam de eerste kans voor de Amsterdammers via Kaj Sierhuis. De spits echter, mikte voorlangs. Ook vlak voor rust was het Sierhuis die nog een kans kreeg namens Jong Ajax, maar hij kopte langs de verkeerde kant van de paal. Op het allerlaatste moment kreeg FC Den Bosch nog een rode kaart getoond.

Na rust volgden er opnieuw weinig kansen in de wedstrijd. Na een kleine zeventig minuten was het Ryan Gravenberch die zich even liet gelden. Eerst kreeg de middenvelder een gele kaart en enkele minuten later was hij het wie een doelpoging waagde, maar de keeper redde. Even later was het alsnog raak. Jurgen Ekkelenkamp kon de bal achter de doelman schieten. Snel daarna leek het zelfs 1-2 te worden, maar Sierhuis zijn treffer werd afgekeurd door de arbitrage. Vlak voor tijd volgde een kansje voor Danilo Pereira na een voorzet van Mitchel Bakker, maar zijn poging belandde in het zijnet. Gescoord werd er niet meer en dus eindigde het in een 1-1 gelijkspel.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Van der Winen, Deijl, Kersten, Velkov; Felida, Bouyaghlafen, Beltrame (Marchioni 46'); Blummel (Gashi 61'), Sappinen, Verbeek (Rodrigues 71').