Huisman: 'Woedend en gefrustreerd'

door Reinand Visscher 13

Huisman: 'Woedend en gefrustreerd'

door Reinand Visscher 13

Laatst geüpdatet

Een aantal weken geleden werd bekend dat Ajax het klassieke logo niet gaat herinvoeren. Sander Huisman, vice-voorzitter van supportersclub AFCA en één van de initiatiefnemers achter de campagne 'Geef Ajax zijn gezicht terug', sprak met 'gekke' Jan over het hele proces.

Zo vertelt hij dat Ajax in de persoon van Michael Kinsbergen liet weten dat marketingtechnische en financiële overwegingen niet van belang waren, maar dat het puur zou gaan om het 'draagvlak' vanuit de achterban om het klassieke logo te herinvoeren. Na vele polls en grootschalige supportersacties is gebleken dat het aan steun voor het klassieke logo niet ontbreekt. Tóch heeft Ajax besloten om met het nieuwe logo door te gaan. Waarom? Dat blijkt voor iedereen een vraag te blijven.

Ook verbaast Huisman zich over het feit dat er nog altijd geen uitsupporters aanwezig mogen zijn bij wedstrijden tussen Ajax en ADO Den Haag. 'Er bestaat geen verbod voor deze wedstrijd dat er geen uitfans aanwezig mogen zijn. Ajax biedt ook wel kaarten aan voor het uitvak, maar ADO wil deze niet afnemen. Ze hebben laten weten dat de club er nog niet klaar voor is om ons te ontvangen', aldus de vice-voorzitter. 'We zijn op dit moment samen met de SVA naar het probleem aan het kijken, maar staan eigenlijk vrij machteloos.'

Bekijk hieronder het volledige gesprek.

Gebruikers van de app kunnen het hier bekijken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.