Gemeente Amsterdam reageert op kritiek tijdstip huldiging

door ArthurV 239

Gemeente Amsterdam reageert op kritiek tijdstip huldiging

door ArthurV 239

Laatst geüpdatet

De huldiging van Ajax voor het kampioenschap vindt donderdag plaats op het Museumplein, zo meldt AT5. Officieel hebben de Amsterdammers de titel nog niet binnen, maar enkel een mirakel kan de ploeg daar woensdag van onthouden.

Wanneer het mirakel niet plaatsvindt, zal de selectie een dag later dus in het zonnetje gezet worden op het Museumplein. De voorbereidingen op de huldiging, die donderdag om 16.00 uur zal starten, zullen maandag dan ook al starten.

'De Amsterdamse driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef) hecht aan een feestelijke huldiging voor alle supporters van Ajax maar zeker ook aan een veilig verloop', spreekt een woordvoerder van de gemeente. 'Hoewel het pas woensdag definitief duidelijk is of Ajax het landskampioenschap verovert, is het noodzakelijk om op maandag te starten met de voorbereidingen in verband met de openbare orde en veiligheid.'

Update - 19.50 uur (13 mei 2019) - Gemeente Amsterdam reageert op kritiek tijdstip huldiging

De gemeente Amsterdam heeft een reactie gegeven op de kritiek die er was vanuit vele hoeken, na de bekendmaking van het tijdstip van de huldiging. 'Naar verwachting komt er veel publiek op de huldiging af en het plein heeft een beperkte capaciteit', citeert het Algemeen Dagblad de gemeente. 'Uit ervaring weten we dat een huldiging in de avond enorme bezoekersaantallen trekt. De driehoek heeft daarom besloten dat de huldiging, vanwege de openbare orde en de veiligheid van de bezoekers, om 16.00 uur begint. Na jaren staat de driehoek eindelijk weer een huldiging toe op het Museumplein, we doen er alles aan om het evenement feestelijk en ordelijk te laten verlopen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.