Feyenoord wil voorlopig geen uitfans meer bij Klassiekers

door Gino Haverkamp 125

Feyenoord wil voorlopig geen uitfans meer bij Klassiekers

door Gino Haverkamp 125

Laatst geüpdatet

Als het aan Feyenoord ligt zijn er ook volgend seizoen geen uitsupporters meer welkom bij Klassiekers. De Rotterdamse club weigert mee te werken aan het mogelijk maken van uitfans bij de beladen wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

'Na meerdere incidenten bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs acht Feyenoord het toelaten en meenemen van uitsupporters naar wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel', meldt Feyenoord op haar eigen website. Voor in ieder geval het komende seizoen wil de club geen uitsupporters bij wedstrijden tussen de twee aartsrivalen.

De druppel was de gestaakte kampioenswedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 op De Toekomst. Toen bestormde een groep fanatieke Ajax-supporters de tribune met vooral ouders en diens kinderen van de Feyenoord-spelers, omdat zij de Ajax-supporters zouden hebben uitgedaagd. Trainers John Heitinga en Dirk Kuyt moesten toen tussen beide groepen komen om de boel niet te laten escaleren. Het duel werd gestaakt en pas dagen later hervat. Ajax won het restant van de wedstrijd met 2-0.

Uitsupporters zijn al tien jaar niet welkom in zowel De Kuip als de Johan Cruijff ArenA. Dit omdat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden na tal van incidenten tussen beide supportersgroepen. De laatste jaren wilden de clubs, gemeentes en andere betrokkenen kijken naar mogelijkheden om toch weer uitsupporters toe te laten bij de Klassieker. Door het besluit van Feyenoord lijken die plannen weer de ijskast in te mogen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties