Doelpuntrijke zege Ajax O19, O17 speelt gelijk

door Bart Veenstra 52

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag de topper tegen PSV met 3-5 gewonnen. De Amsterdammers gingen al snel met 0-3 aan de leiding, maar zagen PSV vervolgens terugkomen tot 3-3. Uiteindelijk won Ajax alsnog. Ajax O17 kwam in eigen huis tegen FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

FT | PSV O19 - Ajax O19 (3-5)

Ajax O19 heeft in een zeer doelpuntrijke wedstrijd met 3-5 van PSV O19 weten te winnen. In de eerste helft liepen de Amsterdammers al snel uit naar een 0-3 voorsprong, maar de Eindhovenaren knokten zich terug in het duel en kwamen zelfs op 3-3. Uiteindelijk trok Ajax de zege alsnog naar zich toe: 3-5.

'Klap die arrogantie, wij spelen thuis boys', werd er voorafgaand tijdens een PSV-scrum gezegd. In de praktijk kwam daar in de beginfase maar weinig van terecht. Al na negen minuten was het raak voor Ajax. Een voorzet van Naci Ünüvar werd door Brian Brobbey binnen gekopt. Even later was het opnieuw raak toen middenvelder Kenneth Taylor met een lage schuiver voor de 0-2 zorgde. Diezelfde Taylor bediende Brobbey daarna via een vrije trap en zodoende stond Ajax na een klein halfuur spelen al met 0-3 voor.

Niets aan de hand zou je denken, totdat PSV vlak voor rust via Djenairo Daniëls tot 1-3 kwam. De Eindhovenaren geloofden er weer in en dit zou zeker blijken na de rust. De tweede helft was nog geen zeven minuten oud of PSV had tweemaal gescoord, waardoor de wedstrijd weer helemaal in evenwicht was.

Uiteindelijk kwam er toch nog een winnaar uit het duel. Ünüvar, die een uitstekende wedstrijd speelde, zag Anass Salah-Eddine scoren uit zijn corner en zodoende stond Ajax wederom op voorsprong. Ünüvar beloonde zijn goede optreden vijf minuten voor tijd ook nog met een doelpunt. De PSV-goalie kwam er niet bij toen hij oog in oog kwam met Brobbey, waardoor de bal voor de voeten van Ünüvar belandde. De middenvelder kapte vervolgens een PSV-verdediger uit en wist daarna koelbloedig af te ronden: 3-5.

Opstelling Ajax O19:

El Maach; Dest, Van Gelderen, Musampa, Salah-Eddine; Q. Timber, Llansana (Sint 78'), Taylor; Hansen (Maddy 78'), Brobbey, Ünüvar (Abid 86').

FT | Ajax O17 - FC Utrecht O17 (1-1)

Ajax O17 heeft op het eigen Sportpark de Toekomst zaterdagmiddag niet weten te winnen van FC Utrecht. De Amsterdammers kwamen al snel in het duel op voorsprong, waarna FC Utrecht vlak na rust langszij kwam: 1-1.

De aanwezige toeschouwers hoefden in Amsterdam niet lang te wachten op het openingsdoelpunt. Een lange bal vloog over de verdediging van FC Utrecht heen, waar uiteindelijk Hossein Zamani van kon profiteren. De aanvaller zette Ajax al na zes minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Ondanks de voorsprong had Ajax O17 het lastig met de Utrechters. De bezoekers kregen enkele kansen en vooral oud-Ajacied Ibrahim El Kadiri bleek een ware plaag voor de Ajax-defensie.

Na rust wist FC Utrecht de gelijkmaker alsnog te maken. Een voorzet vanaf rechts belandde bij een geheel vrijstaande Utrechter, die vervolgens de 1-1 maakte. Ajax O17 kreeg hierna wel enkele kansen, maar de Amsterdammers waren te wisselvallig in het spel om echt door te drukken. Goede fases werden afgesloten met mindere fases, waardoor ook de bezoekers gevaarlijk bleven. Bij Ajax O17 was het meerdere malen 'net niet', al had Solomon Bonnah nog bijna de winnende goal gemaakt. Zijn lob over de keeper was net iets te hard en stuiterde over het doel heen. Gescoord werd er dus niet meer, waardoor het duel in 1-1 eindigde.

Raatsie; Bonnah, Kasanwirjo, Rensch, Aksit; Warmerdam, De Waal, Regeer, Pynadath (Baas 60'), Hoogewerf, Zamani (Dakriet 73')