Cruijff: 'Eriksen bevalt me'

door Sjoerd Valkering 78

Cruijff: 'Eriksen bevalt me'

door Sjoerd Valkering 78

Laatst geüpdatet

Johan Cruijff gaat in de nieuwe Sportweek kort in op de situatie bij Ajax en geeft een korte mening over Christian Eriksen. 'Misschien kan Eriksen wat worden. Wat ik tot nu toe van hem heb gezien bevalt me. Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg. Dat zie je aan Eriksen'.

Volgens Cruijff is de terugval van het Nederlandse voetbal te danken aan de slechte opleiding en dat er te veel buitenlanders en tweede garnituur rondloopt. 'Tuurlijk zijn daar nog uitzonderingen op. Suarez voegt echt iets toe en misschien dat Eriksen wat kan worden'.

'Wat betreft jeugdopleiding hadden we ooit de beste, nu de slechtste. Bij Ajax zie ik geen aanvallende types meer doorbreken. Eriksen is gekocht. Specifieke buitenspelers, spitsen en schaduwspitsen, de wapens waardoor we zo gevaarlijk waren zijn er al tijden niet doorheen gekomen. Als ik zie dat Ajax, FC Twente en PSV maar met maximaal vier Nedelandse spelers aan de aftrap staan krijg ik bijna tranen in mijn ogen'.

'Dit is niet een consequentie van gebrek aan geld. Als die jongens op hun 22e of 23e weggaan, dan moet je zorgen dat hun opvolgers klaarstaan. Over Jol kan ik niet oordelen, heb hem niet gesproken en ken de omstandigheden niet. Ik constateer wel dat FC Twente twee uitstekende buitenspelers had (Elia en Arnautovic) en toen die vertrokken er twee nieuwe gehaald werden (Stoch en Ruiz) en dat Ajax daar niet in slaagt. Dus ook de scouting deugt daar niet. Er is een hoop te doen in Amsterdam. Ik hoop dat ze snel een omslag maken', aldus Cruijff in het weekblad. (foto: ANP)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties