B1 mogelijk zonder sterren bij Future Cup

door BvdPloeg 3

B1 mogelijk zonder sterren bij Future Cup

door BvdPloeg 3

Laatst geüpdatet

Ajax B1 kan eind maart mogelijk niet met zijn sterkste selectie aantreden bij de Future Cup op De Toekomst. Het internationale toernooi voor teams onder zeventien jaar valt namelijk precies in hetzelfde weekend als de Eliteronde van Oranje U17.

Het talentvolle elftal van de KNVB moet zich eind maart in drie wedstrijden proberen te kwalificeren voor het EK in Azerbeidzjan. In tegenstelling tot verschillende oefenduels lijkt de ploeg van Kees van Wonderen niet van plan om sterkhouders van Ajax B1 thuis te laten. 'De FIFA-reglementen schrijven voor dat in zo'n geval de nationale selectie een speler gewoon mag oproepen en dat de club de speler moet afstaan', laat woordvoerder Bram Groot van de KNVB in een reactie aan Ajax Showtime weten.

Groot vervolgt: 'Het staat immers ook op de internationale speeldagenkalender. Omdat het Elitetoernooi een belangrijk toernooi is voor Onder 17, er staat immers plaatsing voor een EK op het spel, zal er gebruik gemaakt moeten worden van de sterkst mogelijke selectie, dus wellicht ook Ajacieden. Er is hierover ook contact geweest met Ajax en zij zijn ook op de hoogte van deze regeling in het internationale voetbal.

Belangrijke namen
Ajax meldt in een korte reactie dat het eerst de voorselectie van Oranje U17 wil afwachten en die wordt eind deze week bekend gemaakt. De club houdt wel degelijk rekening met het wegvallen van enkele toptalenten. Bij de laatste wedstrijden van Oranje U17 waren bijvoorbeeld telkens Navajo Bakboord, Ché Nunnely, Justin Kluivert en Anderson Lopez van de partij. Noa Lang is inmiddels ook in beeld en ook Matthijs de Ligt, op papier nog B-junior, is een vaste waarde bij U17.

Oranje U17 speelt op 24 maart zijn eerste wedstrijd van de Eliteronde tegen Bulgarije, de Future Cup begint twee dagen later. Op die zaterdag komt Oranje opnieuw in actie tegen Slowakije. De derde en laatste wedstrijd van de Eliteronde staat een dag na de finaledag van de Future Cup gepland: Nederland - Duitsland.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.