Ajax winterkampioen na zege op De Graafschap

door SJvanveen 504

Ajax sluit het jaar 2015 af als winterkampioen. De Amsterdammers wonnen in de Amsterdam Arena krap met 2-1 van de Graafschap. Riechedly Bazoer maakte het winnende doelpunt.

Ajax begon niet al te sterk aan de eerste helft van het laatste Eredivisieduel van 2015. De eerste kansjes van de wedstrijd waren dan ook voor de Graafschap via onder anderen ex-Ajacied Vincent Vermeij. De eerste kans aan Amsterdamse kant was voor Viktor Fischer. De Deen kreeg zijn hoofd echter net niet lekker tegen de bal.

Ajax kwam na ongeveer 26 minuten spelen wel op voorsprong. Het was spits Arek Milik die raak kopte uit een goed genomen vrije trap van Nemanja Gudelj. De ploeg van Frank de Boer kreeg meerdere mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. Onder anderen Fischer had twee kansen, maar de Graafschap-doelman Hidde Jurjus stond goed opgesteld.

Met nog ongeveer zes minuten op de klok kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. De Superboeren konden vanaf het begin redelijk meekomen en zagen hun inzet beloond worden. Kristopher Vida was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Na rust was het spelbeeld echter niet veel veranderd. Er vielen dan ook weinig kansen te noteren. Wel was er de mogelijkheid voor Vaclav Cerny. De jongeling stond nog geen minuut op het veld en mocht alleen op Jurjus af. De doelman hield zijn ploeg echter opnieuw op de been.

Twintig minuten voor tijd viel alsnog de bevrijdende 2-1 voor Ajax. Bazoer schoot van grote afstand raak. Beide ploegen kregen vervolgens nog enkele mogelijkheden. Jasper Cillessen stond een aantal keer goed opgesteld en aan Amsterdamse kant miste Lasse Schöne een goede kans op de 3-1. Er werd echter niet meer gescoord en dus sluit Ajax het jaar af als winterkampioen.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (86. Van de Beek) Klaassen, Gudelj; El Ghazi (56. Cerny), Milik, Fischer (79. Schöne).
Wissels Ajax: Boer, Van der Hoorn, Viergever, Serero, Van de Beek, Cerny, Schöne

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Pröpper, Van der Pavert, Tesselaar, Kaak, Tarfi, Vermeij, Straalman, Driver, El Jebli, Vida.
Wissels De Graafschap: Verstappen, Quekel, Smeets, Kabasele, Linthorst, Cicek, Menting.