Ajax verlengt contract Baas tot zomer 2026

door BadembaBarrie 64

Bron Ajax

Ajax verlengt contract Baas tot zomer 2026

door BadembaBarrie 64

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Youri Baas heeft zijn contract bij Ajax met twee jaar verlengd. Dat meldt Ajax donderdagavond via de officiële clubkanalen. De oude verbintenis van de linksback liep tot de zomer van 2024, nu ligt hij dus tot en met 2026 vast.

Baas maakte in 2018 de overstap van de jeugdopleiding van Excelsior naar die van Ajax. Op de Toekomst maakte hij in eerste instantie zijn minuten in de O17 om in de seizoenen die volgden via de O18 bij Jong Ajax aan te sluiten.

Onder John Heitinga is Baas dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde. De linksback startte in bijna iedere wedstrijd waarin hij bij de selectie zat. Nog voor zijn contractverlenging bleek bovendien al dat men bij Ajax toekomst in Baas zag. Erik ten Hag haalde hem namelijk al enkele malen bij de wedstrijdselectie van het eerste.

Tweede contractverlenging Jong Ajax

Baas is de tweede Jong Ajax-speler in korte tijd die zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis zet. Eind januari verlengde Ajax namelijk ook al het contract van Jong Ajax-aanvoerder Youri Regeer. Naast Baas en Regeer lopen er nog een aantal talenten bij Jong Ajax die qua contractduur aan een nieuwe verbintenis toe zijn. Onder meer Naci Ünüvar en Sontje Hansen hebben contracten die in de zomer van 2023 aflopen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties