Ajax speelt 'oefenwedstrijd' in Amerika's meest populaire serie Ted Lasso

door Bart Veenstra 195

Bron Ajax Showtime

Ajax speelt 'oefenwedstrijd' in Amerika's meest populaire serie Ted Lasso

door Bart Veenstra 195

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax gaat een 'oefenwedstrijd' spelen tegen AFC Richmond, oftewel het team van Ted Lasso. Uiteraard niet in het echt, maar wel in de op dit moment grootste serie in de Verenigde Staten. Dat Ajax in deze serie een grote rol speelt, mag uniek genoemd worden. Achter de schermen is men er al anderhalf jaar mee bezig en de aflevering is ruim een jaar geleden opgenomen. Woensdag is de aflevering in Nederland via AppleTV te zien.

Ted Lasso is op dit moment de grootste serie in de Verenigde Staten. De serie geniet bijvoorbeeld meer populariteit dan series als The Crown of La Casa de Papel. De serie gaat op een ludieke manier in op de sportcultuurverschillen tussen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Op dit moment is Ted Lasso bezig aan zijn laatste seizoenen en is het populairder dan ooit. Wekelijks kijken er tientallen miljoenen Amerikanen naar de afleveringen. Vorig seizoen wist het liefst acht Emmy's in de wacht te slepen. Een record, want nog niet eerder won een serie zoveel Emmy's.

Het is voor het eerst dat Ted Lasso naar een buitenlandse club afreist, op de Engelse Premier League-clubs na. Voor Ajax is dit een unicum, al is het niet heel gek dat beide partijen elkaar wisten te vinden. Ted Lasso kent zijn oorsprong namelijk in Amsterdam. Beide hoofdrolspelers hebben een periode in Amsterdam gewoond én een seizoenkaart bij Ajax gehad.

Ajax op zijn beurt investeert de laatste jaren veel aan naamsbekendheid in de Verenigde Staten. Zo heeft de club al enige jaren een kantoor in New York. Het project in Amerika kent zijn successen, want Ted Lasso benaderde Ajax. Wie de serie kijkt, weet dat er een bekende pub in voorkomt. Deze pub bestaat echt en Ajax heeft daar dinsdag een doek ophangen om op die manier nog wat extra aandacht op zich te vestigen.

Aflevering met Ajax komende nacht te zien

Voor Ajax is de deelname aan deze serie goed omdat het voor club altijd uitdagend is om voet aan de grond te houden in de Verenigde Staten. Doordat Ajax nu voorbij komt in de op dit moment populairste serie in Amerika vestigt de club zijn naam wederom. De aflevering is vanaf woensdag 19 april (03.00 uur) te zien in Nederland. Dit kan via Apple TV.

De pub uit de serie Ted Lasso met de boodschap van Ajax.
De pub uit de serie Ted Lasso met de boodschap van Ajax.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.