Ajax gaat samenwerking aan met de Verenigde Naties

door Bart Veenstra 200

Bron Voetbal International

Ajax gaat samenwerking aan met de Verenigde Naties

door Bart Veenstra 200

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax gaat in zee met de Verenigde Naties, zo meldt Voetbal International woensdag in zijn magazine. De Amsterdamse club is 'met zijn opleidingsvisie, zijn grote fanschare, het bedrijvennetwerk en de gelikte marketingcampagnes' veelgevraagd bij organisaties die via het voetbal een boodschap willen uitdragen, al had de directie van Ajax niet verwacht dat de Verenigde Naties zich nog eens zouden melden.

De Verenigde Naties zien het voetbal sinds kort als een middel om zijn maatschappelijke doelen over te brengen op een groot publiek, zo valt te lezen. Eerder sloot men al samenwerkingen met onder meer de UEFA en de Serie A. Ajax doet als eerste topclub mee. Commercieel directeur Menno Geelen gaat in op de samenwerking. 'We zijn net door het hele proces heen. Het is best bijzonder om met de politici daar te praten. Een totaal andere wereld.'

Indirect wordt marktwaarde Ajax verder 'gestut'

Geelen legt uit dat men er bij Ajax trots op is dat de club in zee gaat met de VN. 'Al betekent het niet direct iets voor de commerciële inkomsten en het daarvan afgeleide voetbalbudget', zegt Geelen. Indirect wordt de marktwaarde van Ajax wel verder 'gestut'.

Dat Ajax gaat samenwerken met de VN zal ongetwijfeld ter sprake komen als Ajax in gesprek is met bedrijven of buitenlandse clubs. 'Klopt. Het is een keurmerk waarmee we ons graag associëren, maar bovenal een doel waar we graag aan bijdragen.’

Denk jij dat Ajax donderdag in eigen huis wint van Union Berlin?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.