Ajax sluit trainingskamp af met zege op Club Brugge

door NielsOpdam 238

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Club Brugge met 3-1 gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag won dankzij een eigen goal en doelpunten van Hakim Ziyech en Quincy Promes. Ten Hag koos in Doha voor Lassina Traoré en Ryan Gravenberch. Terwijl Promes terugkeerde in de basisopstelling van de Amsterdammers.

Ajax startte goed in Qatar en kreeg veel mogelijkheden. Na dertien minuten kwamen de Amsterdammers terecht op voorsprong. Promes speelde de bal naar Noussair Mazraoui. De rechtsachter schoot de bal zwak in, maar toch ging de bal binnen. Het schot werd namelijk van richting veranderd door Odilon Kossounou.

Twee minuten later was het opnieuw raak voor Ajax. Deze keer was het Ziyech met een prachtige goal. Na een goede aanval schoot de spelmaker de bal in de kruising. Hierna bleef Ajax kansen creëren, maar ook Brugge kreeg een mogelijkheid. Bij een corner van de Belgen kwam André Onana uit, maar hij zat mis. Het daaropvolgende schot werd van de lijn gehaald door Lisandro Martínez.

Hierna kregen Ziyech en Promes grote kansen namens Ajax. Eerstgenoemde schoot voorlangs, terwijl de terugkerende Promes op Simon Mignolet stuitte. Na de rust kreeg Promes opnieuw een grote kans, deze keer schoot hij naast. Even later was het wel raak voor de buitenspeler. Na een goede aanval schoot hij de bal hard achter de Belgische keeper.

In de tweede helft werd er volop gewisseld door beide ploegen. Ten Hag wisselde alle tien de veldspelers, terwijl ook Club Brugge veel wissels doorvoerde. De Belgen deden wel nog iets terug, want na 83 minuten was het Thomas van den Keybus die scoorde na een fout van Perr Schuurs. Ajax sluit het trainingskamp in Qatar af met een 3-1 zege op Club Brugge.

FT| Ajax - Club Brugge (3-1)

Onana; Mazraoui (62' Schuurs), Veltman (79' Timber), Martínez (81' Pierie), Tagliafico (79' Castillo); Van de Beek (73' Álvarez), Gravenberch (46' Marin), Ziyech (62' De Jong); Tadić (79' Taylor), Traoré (69' Ünüvar), Promes (62' Danilo).

Varela, Kotarski, Schuurs, Álvarez, Pierie, De Jong, Marin, Ünüvar, J. Timber, Danilo, Castillo, Taylor.

Opstelling Club Brugge:

Mignolet; Kossounou, Mechele, Deli, Sobol; Balanta, Vormer, Vanaken; Schrijvers, Okereke, Vlietinck.

Wissels Club Brugge:

Shinton, Lammens, Vossen, Mitrović, Cools, Rits, Badji, Mata, De Ketelaere, Van der Brempt, De Cuyper, Van den Keybus.

1-0 Kossounou ('13, e.d.)
2-0 Ziyech (15')
3-0 Promes (52')
3-1 Van den Keybus (83')

- Sergiño Dest, Kjell Scherpen, Sontje Hansen en Quinten Timber ontbreken in ieder geval bij Ajax. Zij hebben om verschillende redenen het trainingskamp eerder verlaten.
- Ajax oefende donderdag ook al tegen een Belgische club. KAS Eupen werd met 2-0 verslagen dankzij treffers van Siem de Jong en Lassina Traoré.