Ajax ontvangt boete voor wanordelijkheden tegen Feyenoord; F-Side blijft tegen Vitesse leeg

door Bart Veenstra 282

Bron KNVB

Ajax ontvangt boete voor wanordelijkheden tegen Feyenoord; F-Side blijft tegen Vitesse leeg

door Bart Veenstra 282

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Ajax heeft als gevolg van de wanordelijkheden door de aanhang van de Amsterdamse club voorafgaand en tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord een geldboete van 25.000 euro opgelegd gekregen. Daarnaast zal de F-Side tijdens het competitieduel met Vitesse op zaterdag 25 november leeg blijven. Dit meldt de KNVB woensdagochtend.

De KNVB bestraft Ajax op drie punten. 1) Er werd vuurwerk afgestoken bij aanvang van de wedstrijd, 2) het gooien van fakkels op het speelveld in de 44e minuut, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt en 3) het gooien van fakkels op het speelveld in de 55e minuut, waardoor de wedstrijd definitief werd gestaakt.

Voor deze overtredingen krijgt Ajax een geldboete van 25.000 euro opgelegd. Daarnaast krijgen seizoenkaarthouders van tribune deel Zuid 1 (vakken 125 tot en met 129) geen toegang tot de eerstvolgende thuiswedstrijd van het eerste elftal drie weken na 31 oktober. De betreffende vakken moeten tijdens die wedstrijd - en dat is tegen Vitesse op 25 november - leeg blijven.

Feyenoord liet Ajax kansloos in Klassieker

'Bij het bepalen van de strafmaat is mede gelet op de aard en ernst van het strafbare feiten rekening gehouden met de strafkaart van Ajax waarop meerdere aantekeningen staan', laat de KNVB tot slot weten. Het duel tussen Ajax en Feyenoord werd eerder na 55 minuten gestaakt bij een 0-3 stand. Daarna vonden er buiten en in het stadion rellen plaats. Enkele dagen later werd de wedstrijd uitgespeeld, waarna Feyenoord met 0-4 won.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.