Halsema: 'Hoog tijd voor KNVB en clubs om maatregelen te treffen'

door Bart Veenstra 56

Bron Instagram

Halsema: 'Hoog tijd voor KNVB en clubs om maatregelen te treffen'

door Bart Veenstra 56

Bron Instagram

Laatst geüpdatet

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, vindt dat de KNVB en de clubs in het betaalde voetbal moeten ingrijpen om maatregelen te treffen. Halsema laat op haar Instagram-account weten te balen van de ongeregeldheden die ontstonden tijdens en na de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord van zondagmiddag.

Ajax kwam al snel op een 0-3 achterstand tegen Feyenoord en nadat er meerdere keren vuurwerk op het veld werd gegooid, werd de wedstrijd definitief gestaakt. Hierna vonden er ook rondom de Johan Cruijff ArenA rellen plaats. Zo braken een groep supporters de hoofdingang van het stadion open en vond er een confrontatie met de ME plaats.

Halsema is totaal niet blij met de gebeurtenissen van zondag, zo laat zij blijken. 'Niet voor het eerst verpest een groep relschoppers het voor al die trouwe Ajax-fans die ook ziek zijn van een slechte seizoenstart, maar zich wel gedragen', begint Halsema haar verhaal.

'Hoog tijd voor KNVB en clubs om maatregelen te treffen'

'Vuurwerk op het veld, het intrappen van de hoofdingang, het gooien van stenen en vuurwerk naar de politie: de maat is wel vol', aldus Halsema, die het tijd vindt voor actie. 'Hoog tijd voor de KNVB en clubs om maatregelen te treffen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.