'KNVB neemt maandag definitief besluit over restant Klassieker'

door Cristian de Jong 261

Bron Voetbal International, ESPN

'KNVB neemt maandag definitief besluit over restant Klassieker'

door Cristian de Jong 261

Bron Voetbal International, ESPN

Laatst geüpdatet

De KNVB zal maandag een definitief besluit nemen over het restant van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord, zo laat Voetbal International weten. De wedstrijd tussen de aartsrivalen kon bij een tussenstand van 0-3 niet verder worden gespeeld wegens het meermaals gooien van vuurwerk op het veld. De arbitrage besloot het duel definitief te staken.

'Het vinden van een nieuwe datum wordt niet eenvoudig, want Ajax en Feyenoord zijn allebei actief in Europa. Door de uitpuilende speelkalender is er op korte termijn geen mogelijkheid om De Klassieker uit te spelen', schrijft men bij VI. Aankomende week is daarnaast ook geen optie voor het uitspelen van het duel. Dit omdat Ajax midweeks speelt een inhaalwedstrijd tegen FC Volendam.

'De eerstvolgende mogelijkheid lijkt woensdag 1 november te zijn. In de week tussen de tiende en elfde speelronde van de Eredivisie staat er geen Europees voetbal op het programma en heeft zowel Feyenoord als Ajax in principe zes dagen rust.'

De KNVB kan ook besluiten de wedstrijd niet verder te laten spelen. In dat geval gaan de drie punten richting Rotterdam. Arne Slot gaf zondag in een interview aan een voorstander te zijn, al spreekt de oefenmeester alsnog van competitievervalsing. 'Dat is het sowieso al enorm, doordat dit gebeurd is. Aan de KNVB om dat tot het minimum te beperken', aldus Slot tegenover ESPN.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.