[Update] Orde binnen en buiten Johan Cruijff ArenA is hersteld

door Jesse ter Haar 1259

Bron ESPN

[Update] Orde binnen en buiten Johan Cruijff ArenA is hersteld

door Jesse ter Haar 1259

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Boze Ajax-fans proberen de Johan Cruijff ArenA via de hoofdingang te betreden, zo vertelt Hans Kraay jr. bij ESPN. Het zorgt ervoor dat de spelers en technische staf van zowel Ajax als Feyenoord voorlopig in de kleedkamer blijven, terwijl de Mobiele Eenheid ingrijpt en traangas inzet om de boze supporters te weren.

Na afloop van de gestaakte Klassieker probeert Kraay jr. interviews af te nemen, maar erg veel succes heeft hij daarin nog niet. 'Er zijn nogal wat boze supporters die trachten door de hoofdingang naar binnen te komen', legt hij uit. 'Dan komen ze hier terecht, waar Ajax en Feyenoord in de kleedkamer zitten. Zolang zij trachten binnen te komen, gaat niemand vanuit de kleedkamer naar buiten.'

De voetbalzondag begon nog relatief positief. Ajax begon de wedstrijd tegen Feyenoord met een aanvallende intentie en aanvankelijk leverde dat de Rotterdammers ook problemen op. In de negende minuut echter, ging het fout. Anton Gaaei werd aan de kant gezet door Quinten Timber, waarna hij Santiago Giménez - die volledig vrijkwam in het centrum - kon bedienen. De Mexicaanse topschutter van Feyenoord faalde niet en zette Ajax al vroeg op een 0-1 achterstand.

Nog eens negen minuten later volgde ook de 0-2 en opnieuw ging er matig werk van Gaaei aan vooraf. Ditmaal speelde hij een bal dwars door het centrum heen, waarna opnieuw Giménez kon oppikken. Hij dribbelde vervolgens Jorrel Hato voorbij en mikte - via de handen van Jay Gorter - opnieuw raak. Ajax probeerde hierna nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar de Amsterdammers hadden de restverdediging niet op orde. Het was Igor Paixão die de bal binnen kon schieten voor de 0-3.

Incidenten in de Johan Cruijff ArenA

Tussen de 0-2 en 0-3 werd de wedstrijd al even stilgelegd vanwege een bekertje op het veld, maar na verwijdering van die persoon werd de wedstrijd hervat. Net voor rust echter, belandde er vuurwerk op het veld. De wedstrijd werd langdurig gestaakt, maar toch ging het nog door. De rust werd bereikt en de tweede helft werd afgetrapt. Na een kleine tien minuten werd er echter nog een keer vuurwerk op het veld gegooid en besloten de arbitrage en de driehoek van Amsterdam tot een definitieve staking.

Update - 17.45 uur (zondag 24 september) - Orde binnen en buiten Johan Cruijff ArenA is hersteld

De orde binnen en buiten de Johan Cruijff ArenA is hersteld, zo brengt de Politie Eenheid Amsterdam naar buiten via X. 'Na de gestaakte wedstijd Ajax-Feyenoord zijn "supporters" de hoofdingang binnen gedrongen. Inmiddels is de orde hersteld. De ME heeft diverse charges uitgevoerd en heeft traangas ingezet', valt te lezen. Het Algemeen Dagblad voegt daaraan toe: 'Het plein voor het hoofdgebouw is inmiddels leeg geveegd. Op beelden is te zien dat een cordon van de ME supporters op afstand houdt. Aanwezigen worden naar buiten geleid. Voor nu lijkt de rust weergekeerd.'

Overigens kreeg het AD van een getuige te horen dat het een 'complete chaos' was in de ArenA. Honderden supporters zouden op aanwijzing van stewards een veilige weg naar buiten hebben gezocht, maar enige tijd lukte het niemand om de Johan Cruijff ArenA te verlaten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.