Ajax komt met statement: 'Directie en RvC nemen afstand van het wangedrag'

door Jesse ter Haar 447

Bron Ajax.nl

Ajax komt met statement: 'Directie en RvC nemen afstand van het wangedrag'

door Jesse ter Haar 447

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft afstand genomen van de ongeregeldheden rondom De Klassieker van zondag, zo is te lezen in een kort statement op Ajax.nl. De club begrijpt de teleurstelling van de achterban, maar vindt de daaruit voortgekomen acties buitenproportioneel.

'De directie en de Raad van Commissarissen van Ajax nemen afstand van het wangedrag dat zondag heeft geleid tot het staken van het duel met Feyenoord en de ongeregeldheden achteraf', zo valt te lezen. 'Dit is niet het gedrag dat bij Ajax hoort.'

Hiermee is het nog niet gedaan, want het bestuur toont ook iets van begrip naar de supporters van Ajax. 'Teleurstelling over de slechte seizoensstart is volkomen begrijpelijk, maar mag nooit de aanleiding zijn voor ordeverstoringen. Wij verontschuldigen ons tegenover iedereen die zich onveilig heeft gevoeld of hier op een andere manier last van heeft gehad.'

Na afloop van de gestaakte Klassieker van zondag, maar ook tijdens het duel, vond er chaos en wanorde plaats binnen en buiten de Johan Cruijff ArenA. Binnen het stadion werd er vuurwerk op het veld gegooid, klonken er spreekkoren en zou er ook onrust zijn geweest tussen Ajax-supporters onderling. Na de wedstrijd probeerde een groep Ajax-supporters via de hoofdingang de Johan Cruijff ArenA te betreden. Bij enkelen lukte dat, maar vele mensen werden door de ME afgeweerd.

Reactie van Halst

Later kwam Jan van Halst, op tijdelijke basis de algemeen directeur van Ajax, aan het woord over de gebeurtenissen. 'Ze wilden hun teleurstelling uiten. We begrijpen de teleurstelling enorm. Het is een hele slechte seizoenstart en er is een hoop gedoe rond dit nieuwe begin, maar om dat met dit gedrag te laten zien, keuren we ten stelligste af', vertelde de oud-speler van de club onder andere.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.