Officieel: Ajax maakt einde aan samenwerking met Mislintat

door Jesse ter Haar 3279

Bron Ajax.nl

Officieel: Ajax maakt einde aan samenwerking met Mislintat

door Jesse ter Haar 3279

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een einde gemaakt aan het dienstverband van Sven Mislintat, zo is te lezen op Ajax.nl. De directeur voetbalzaken kan niet langer rekenen op 'een breed draagvlak' binnen de club en dat kost hem zijn baan.

De Duitse bestuurder was pas sinds 19 mei 2023 in dienst bij de club uit Amsterdam. Eerder werkte hij als sportief directeur bij VfB Stuttgart, terwijl hij daarvoor op de scoutingsafdeling van Borussia Dortmund en Arsenal actief was. Bij Ajax moest hij laten zien geschikt te zijn als directeur voetbalzaken, maar daarin is hij niet geslaagd. Wel wordt er vanuit de club aangegeven: 'De directie benadrukt dat het beëindigen van de samenwerking losstaat van het afgelopen woensdag aangekondigde onderzoek door een forensisch accountant.'

Het genoemde onderzoek door een forensisch accountant kwam niet uit de lucht vallen. Ajax laat een onderzoek uitvoeren wegens een aankoop die Mislintat deed via een zakenrelatie uit Duitsland. Matchmetrics, een bedrijf van Mislintat, zou immers aandelen hebben vergeven aan AKA Global - een Duits zaakwaarnemerskantoor. Bij dat kantoor is agent Arthur Beck werkzaam, die op zijn beurt de transfer van Borna Sosa van VfB Stuttgart naar Ajax zou hebben geregeld. Daarbij zou Mislintat bij de Kroaat hebben aangedrongen om Beck aan te nemen als zijn zaakwaarnemer. Niet alleen de transfer van Sosa, maar meerdere aankopen worden onderzocht.

Op de clubwebsite geeft Jan van Halst, op tijdelijke basis de algemeen directeur van Ajax, uitleg over het beëindigen van de samenwerking. 'Diverse pogingen om het bredere draagvlak te herstellen hebben niet tot het gewenste resultaat geleid en dat leidt tot onrust in en rond de club, ook door de teleurstellende prestaties. Sven heeft zich de afgelopen maanden enorm ingezet voor Ajax, daarvoor zijn we hem dankbaar. Het is nu in het belang van de club om zo snel mogelijk met vereende krachten de sportieve weg weer omhoog te vinden.'

Aan- en verkopen Mislintat

De lijst van de door Mislintat aangetrokken spelers is lang. Maar liefst twaalf spelers vonden we weg naar Amsterdam sinds de aanstelling van de bestuurder. Voor Josip Šutalo werd de hoogste transfersom neergeteld. Hij kwam voor een bedrag van 20,5 miljoen euro over van Dinamo Zagreb. Naast inkomende transfers rondde Mislintat onder andere ook de uitgaande transfers van Jurriën Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.