Ajax speelt niets klaar en gaat uiteindelijk met 0-4 onderuit in Klassieker

door Bart Veenstra 4741

Ajax speelt niets klaar en gaat uiteindelijk met 0-4 onderuit in Klassieker

door Bart Veenstra 4741

Laatst geüpdatet

Ajax heeft het tij niet kunnen keren in het restant van De Klassieker. Feyenoord, dat al een voorsprong van 0-3 had, won uiteindelijk met 0-4 in de Johan Cruijff ArenA. Zodoende werd het een kansloze nederlaag voor het elftal van trainer Maurice Steijn.

Het waren onrustige dagen rondom Ajax. Zondag werd het duel met Feyenoord gestaakt nadat er tot tweemaal toe brandende fakkels op het veld werden gegooid. Enkele uren na deze gestaakte wedstrijd werd Sven Mislintat ontslagen, waarna het ook lang onduidelijk was wanneer het duel tussen Ajax en Feyenoord uitgespeeld zou worden. Een uur voor de hervatting bracht Ajax naar buiten dat Pier Eringa - de voorzitter van de Raad van Commissarissen - de club gaat verlaten.

Steijn sprak voorafgaand aan het duel zijn hoop uit dat de rust bij Ajax snel zou moeten terugkeren, maar daar lijkt het vooralsnog niet op. De Klassieker werd uiteindelijk met 0-4 verloren en tijdens het restant van deze editie had Ajax nog minder in te brengen dan afgelopen zondag. In het weekeinde kreeg Ajax nog enkele goede mogelijkheden, maar daar was op woensdagmiddag totaal geen sprake van.

Feyenoord scoort snel na hervatting

Het duel was nog geen twee minuten oud of het was al 0-4 voor Feyenoord. Na balverlies van Carlos Forbs ter hoogte van de middenlijn lag het bij Ajax volledig open, waarna Feyenoord een aanval kon opzetten. De verdedigers van Ajax stonden er volgens bij en keken ernaar hoe uiteindelijk Santiago Giménez de bal kon binnen schieten.

In het restant van de wedstrijd speelde Ajax vervolgens niets klaar. Het team van Steijn oogde als los zand en wist amper fatsoenlijk een aanval van achteruit op te bouwen. In de meeste gevallen hanteerde men bij Ajax nu het principe ‘lange halen, gauw thuis’ en ook dat bleek zonder succes. Op enkele speldenprikjes na kwam Ajax zelf niet, terwijl het aan de andere kant blij mag zijn dat Feyenoord enkele grotere kansen onbenut liet.

FT | Ajax - Feyenoord (0-4)

Opstelling Ajax:

Gorter; Gaaei (Rensch 31'), Šutalo, Hato, Sosa (Salah-Eddine 46'); Vos (Ávila 81'), Van den Boomen, Taylor; Berghuis, Brobbey, Forbs (Van Axel Dongen 81').

Wissels Ajax:

Pasveer, Ramaj, Rensch, Akpom, Godts, Salah-Eddine, Medić, Mikautadze, Van Axel Dongen, Ávila, Tahirović, Hlynsson.

Opstelling Feyenoord:

Wellenreuther, Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs (Jahanbakhsh 82'), Timber; Minteh (Zerrouki 55'), Giménez, Paixão (Ueda 82').

Wissels Feyenoord:

Van Sas, Beelen, Jahanbakhsh, Lamprou, Lingr, Lopez, Nieuwkoop, Sauer, Ueda, Van den Belt, Zechiel, Zerrouki.

Doelpunten:

0-1 Santiago Giménez (9')
0-2 Santiago Giménez (18')
0-3 Igor Paixão (37')
0-4 Santiago Giménez (59')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.