'Ajax en Feyenoord oneens over afwikkeling van gestaakte Klassieker'

door Jesse ter Haar 38

Bron Het Parool

'Ajax en Feyenoord oneens over afwikkeling van gestaakte Klassieker'

door Jesse ter Haar 38

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Ajax en Feyenoord hebben een verschillende mening in het uitspelen van De Klassieker, zo weet Algemeen Dagblad maandag te melden. De Rotterdammers willen het duel met een 0-3 eindstand beëindigen, terwijl de Amsterdammers inzetten op het op een later moment uitspelen van de wedstrijd.

Maandag kwamen de alle clubs bijeen voor een 'regulier' overleg in Zeist. Vanuit Feyenoord hoopte men hoe dan ook op een zo snel mogelijke beslissing vanuit de KNVB. Het besluit kwam er: De Klassieker moest op woensdagmiddag om 14.00 uur worden uitgespeeld. Als het echter aan Feyenoord lag, werd er een eindstand van 0-3 ingevuld. 'Maar Ajax, dat zich in Zeist liet vertegenwoordigen door strategisch adviseur Erik van Spanje, ziet dat toch liever anders.'

Ajax heeft de inhaalwedstrijd liever verderop in het seizoen. Op z'n vroegst heeft de club het dan over begin november, wanneer zowel Ajax als Feyenoord tijdens een bekerronde geen verplichtingen hebben. Feyenoord gaat daar in eerste instantie niet mee akkoord, maar de bal ligt in die kwestie niet bij de club uit Rotterdam. 'Wij moeten ook maar afwachten wat er uitrolt', liet Dennis te Kloese - nog voordat er werd besloten het duel op woensdagmiddag uit te laten spelen - weten.

Ajax en Feyenoord overwegen jurische stappen

Samengevat wil Ajax het duel later in het seizoen uitspelen, maar in die optie ziet Feyenoord niets. Mocht het uiteindelijk toch op die manier besloten worden, dan beweren 'ingewijden' dat Feyenoord juridische stappen overweegt. Eerder liet Ajax al weten juist juridische stappen te overwegen tegen het huidige besluit van het competitiebestuur betaald voetbal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.