Restant van duel tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdagmiddag ingehaald

door Bart Veenstra 478

Bron KNVB, Eredivisie

Restant van duel tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdagmiddag ingehaald

door Bart Veenstra 478

Bron KNVB, Eredivisie

Laatst geüpdatet

Het restant van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt op woensdag 27 september om 14.00 uur zonder publiek uitgespeeld. Dat melden de KNVB en de Eredivisie maandagmiddag. Het duel tussen Ajax en FC Volendam, dat woensdagavond zou worden gespeeld, wordt verplaatst.

Dit is maandag besloten door het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, ECV en CED). Zondag werd het duel tussen Ajax en Feyenoord na 55 minuten gestaakt, omdat tot tweemaal toe vanaf de tribunes vuurwerk op het veld werd gegooid. 'Na een gestaakte wedstrijd bepaalt het competitiebestuur betaald voetbal wat er met de wedstrijd gebeurt. Daarbij is het uitgangspunt dat de competitie zo eerlijk mogelijk moet verlopen en een duel dus het liefst op het veld wordt beslist', schrijft de KNVB.

Ajax - FC Volendam wordt verplaatst

De wedstrijd moet in dat geval op de kortst mogelijke termijn worden hervat. Het tijdstip is nu in overleg met de gemeente Amsterdam vastgesteld. Het houdt ook in dat het duel tussen Ajax en FC Volendam, dat voor woensdagavond gepland stond, wordt uitgesteld naar een later moment.

Het restant van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdagmiddag zonder publiek uitgespeeld. Wel is de wedstrijd bij ESPN op het hoofdkanaal live te zien. Er zijn nog zo'n 35 minuten te spelen, waarbij Feyenoord met een 0-3 voorsprong afstevent op een zege.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.