Ajax laat KNVB weten niet akkoord te gaan met nieuwe datum Klassieker

door Jesse ter Haar 399

Bron Ajax

Ajax laat KNVB weten niet akkoord te gaan met nieuwe datum Klassieker

door Jesse ter Haar 399

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de KNVB laten weten niet akkoord te gaan met de nieuwe datum voor De Klassieker, zo brengt de club naar buiten via Ajax.nl. De ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord werd zondagmiddag gestaakt en het restant van het duel zou op woensdagmiddag worden uitgespeeld.

'Het wangedrag dat tot het staken van de Klassieker heeft geleid keurt Ajax af. Veel voetballiefhebbers waren hier de dupe van', brengt de club naar buiten. 'Vanwege nationale en internationale duels is het eerst mogelijke moment om Ajax - Feyenoord uit te spelen vanuit Ajax' oogpunt de eerste week van november. Dan wordt een bekerronde gespeeld waar Ajax en Feyenoord niet aan deelnemen. FC Volendam wel.'

De Amsterdamse club baalt ervan dat met het huidige idee de programma's van vier Eredivisie-clubs worden aangepast. Dat alles vanwege het uitspelen van de bij een 0-3 stand gestaakte Klassieker. Volgens Ajax zijn bij een Klassieker op woensdag niet alleen de vier clubs, maar ook de supporters de dupe. Blijft het duel op woensdagmiddag om 14.00 uur staan, dan overweegt Ajax juridische stappen, zo laat het weten.

De inzet van Ajax lijkt dus om het restant van De Klassieker uit te spelen in de eerste week van november. Zoals benoemd spelen Ajax en Feyenoord niet tijdens die bekerronde, terwijl FC Volendam op dinsdag 31 oktober tegen Excelsior Maassluis speelt. De overgebleven minuten van Ajax - Feyenoord zouden dan tussen duels van Ajax met PSV (29 oktober) en sc Heerenveen (4 november) in worden afgewerkt.

Het besluit om De Klassieker op woensdag uit te spelen, werd gemaakt voor het competitiebestuur betaald voetbal. Hieronder vallen de KNVB, ECV en CED. Daarnaast werd ook de gemeente Amsterdam meegenomen in de keuze. Het tijdstip om Ajax - Feyenoord uit te laten spelen werd immers in overleg met de gemeente vastgesteld. Verder liet de KNVB weten een gestaakte wedstrijd altijd zo spoedig mogelijk tot een einde te willen brengen.

Standpunt FC Volendam

Niet alleen Ajax, maar ook FC Volendam is het niet eens met de verschuiving van Ajax - Feyenoord en daarmee ook de ontmoeting tussen Ajax en FC Volendam. Jan Smit, voorzitter van de club uit Volendam, reageert: 'De KNVB heeft zojuist besloten dat de wedstrijd Ajax - Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld. Dat betekent dat de geplande wedstrijd Ajax - FC Volendam woensdagavond komt te vervallen. Zonder overleg! Dat is pas competitievervalsing. Zowel Ajax als FC Volendam zijn niet akkoord met dit belachelijke besluit', zo valt te lezen op zijn Instagramkanaal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.