Eringa treedt terug als lid en voorzitter van RvC Ajax

door Bart Veenstra 455

Bron Ajax.nl

Eringa treedt terug als lid en voorzitter van RvC Ajax

door Bart Veenstra 455

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Pier Eringa heeft besloten om terug te treden als lid en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Dat meldt Ajax zojuist via de officiële kanalen. Eringa draagt de komende dagen zijn werkzaamheden over en treedt formeel per 2 oktober 2023 af, zo valt te lezen op Ajax.nl.

Eringa was pas sinds 14 maart van dit kalenderjaar actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ajax. Sindsdien heeft Ajax roerige tijden achter de rug. Vlak na de komst van Eringa werd Sven Mislintat aangesteld als directeur voetbalzaken. Over het werk van de Duitser zou veel onvrede heersen en om die reden werd hij afgelopen zondag ontslagen.

Reactie van Eringa

Voor Eringa, die mede-verantwoordelijk is als toezichthouder, is er nu ook reden genoeg om de club te verlaten. In een korte reactie laat hij het volgende weten. 'Juist als het niet goed gaat vind ik dat je er moet staan als toezichthouder. Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt.'

'Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter', vervolgt Eringa. 'Ik heb me hard ingezet voor de club. Ik blijf Ajax als fan volgen en wens dat de sportieve prestaties snel weer op het bij Ajax gewenste niveau komen.' Ajax laat weten dat het proces om tot een voltallige samenstelling van de RvC te komen in gang wordt gezet conform de statuten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.