Ajax O19 wint nipt van ADO Den Haag

door Bart Veenstra 41

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 19 oktober. Ajax O16 speelde gelijk tegen ADO Den Haag, terwijl Ajax O19 won van de ploeg uit Den Haag. Ajax O15 heeft gewonnen op bezoek bij Vitesse en Ajax O17 won van de leeftijdsgenoten uit Volendam.

FT | Ajax O16 - ADO Den Haag O16 (2-2)

Ajax O16 heeft in eigen huis twee punten laten liggen in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De Amsterdammers stonden bij rust met 2-1 voor, kregen na de pauze kansen op de 3-1, maar gaven in de slotfase de zege alsnog weg.

Ajax O16 kwam al snel in het duel op achterstand. Verkeerd dekken aan Amsterdamse zijde leverde een kans op voor Jordan Gout, die vervolgens voor de 0-1 zorgde. Ajax ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en was via Gabriël Misehouy en Diya Jermoumi al dichtbij. Uiteindelijk was het Jaydon Banel, die na een goede combinatie tussen Julian Rijkhoff en Misehouy, kon scoren.

Vlak erna was Banel opnieuw trefzeker. Een verdediger van ADO Den Haag leed balverlies aan Banel, die zodoende voor zijn tweede treffer van de ochtend kon aantekenen. Na rust kreeg Ajax via Banel, Misehouy en Divaio Bobson behoorlijke kansen op de 3-1, maar een derde treffer bleef uit. Nadat de wedstrijd bijna een halfuur stillag wegens een blessurebehandeling van een speler van ADO Den Haag ging het in de slotfase toch nog mis aan de kant van Ajax. Uit een indirecte vrije trap wist Rick de Groot voor de 2-2 te zorgen.

Opstelling Ajax O16:

De Graaff; Camara, Aertssen, Gooijer, Van Bohemen; Oughcha (Viereck 59'), Jansen (Bobson 53'), Misehouy; Jermoumi (Klaasen 53'), Rijkhoff (Jermoumi 66'), Banel.

Wissels Ajax O16:

Setford, Brussee, Dubois, Klaasen, Bobson, Viereck.

0-1 Jordan Gout (4')
1-1 Jaydon Banel (35')
2-1 Jaydon Banel (38')
2-2 Rick de Groot (80')

FT | Ajax O19 - ADO Den Haag O19 (3-2)

Ajax O19 heeft in eigen huis gewonnen van ADO Den Haag. De Amsterdammers speelden een goede eerste helft, maar in het tweede bedrijf werd het nog spannend. Uiteindelijk won de ploeg van John Heitinga met 3-2.

Binnen het kwartier kwam Ajax O19 op een 1-0 voorsprong. Youri Regeer werd onderuit gelopen in de zestien van ADO, waardoor de scheidsrechter een penalty gaf. Sontje Hansen benutte de strafschop en bezorgde Ajax O19 na dertien minuten de voorsprong. Na 31 minuten kregen de Amsterdammers weer een penalty. Ditmaal werd Kenneth Taylor onderuit gehaald in de zestien. Naci Ünüvar ging achter de bal staan en schoot Ajax O19 op 2-0.

Kort na de 2-0 is het opnieuw raak voor Ajax. Na een snelle uitbraak met Regeer, Hansen en Damjan Dostanic schoot laatstgenoemde de Amsterdammers op 3-0. Na de rust kreeg Ajax O19 het lastiger met de leeftijdsgenoten uit Den Haag. Een kwartier na de rust kwamen de bezoekers op 3-1 via Nick Broekhuizen. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam ADO ook nog op 3-2. Evan Rottier maakte de slotfase nog spannend, maar ondanks zijn goal wint Ajax O19 van ADO Den Haag O19.

Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van Gelderen, Rensch (Van der Sloot 68'), Musampa, Salah-Eddine (Douglas 46'); Llansana, Taylor, Regeer; Hansen, Dostanic (Pinas 71'), Ünüvar (Tasci 68').

Wissels Ajax O19:

Dieker, Douglas, Warmerdam, Tasci, De Waal, Pinas, Van der Sloot.

FT | Vitesse O15 - Ajax O15 (0-1)

Ajax O15 heeft op bezoek bij Vitesse zeer goede zaken gedaan. Dankzij een doelpunt van Mohamed Hamouchi werd het 0-1 in het voordeel van de Amsterdamse talenten. Dankzij de zege is Ajax O15 na zeven duels nog altijd zonder puntenverlies. De Amsterdammers gaan dan ook ruim aan kop. Nummer twee AZ volgt op vijf punten.

Opstelling Ajax O15:

Mateyo; Alders, Henry, Agougil, Easmon; Gorter, Woudstra, Vos; Hamouchi, Gesser, Kalokoh.

0-1 Mohamed Hamouchi (39')

FT | FC Volendam O17 - Ajax O17 (1-2)

Ajax O17 heeft op bezoek bij FC Volendam O17 een 1-2 zege geboekt. De score werd geopend door Christian Rasmussen. Vlak erna was het Jeffrey Buitenweg die namens FC Volendam de gelijkmaker kon maken. Na rust was het Amourricho van Axel Dongen die de winnende treffer voor Ajax O17 kon maken.

Dijkstra; Dakriet, Dirksen, Hillen, Baas; Fitz-Jim, Yah, Martha; Van Axel Dongen, Rasmussen (Enem 63'), Sarfo.

0-1 Christian Rasmussen (14')
1-1 Jeffrey Buitenweg (23')
1-2 Amourricho van Axel Dongen (46')