Ajax O19 haalt opnieuw uit; O17 wint nipt

door SJvanveen 26

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdagmiddag 10 januari. Ajax Onder-17 won nipt bij de leeftijdsgenoten van NEC Nijmegen, Ajax Onder-15 versloeg ADO Den Haag met klinkende cijfers, Ajax Onder-16 kwam niet verder dan een gelijkspel bij FC Utrecht en Ajax Onder-19 behaalde exact dezelfde score als vorige week tegen NEC.

FT | NEC/FC Oss O17 - Ajax O17 (1-2)

Ajax O17 heeft op bezoek bij NEC/FC Oss O17 een belangrijke 1-2 overwinning geboekt. Dankzij de zege blijven de Amsterdammers meedoen in de top van de competitie. Dillon Hoogewerf had met een doelpunt en een rode kaart een hoofdrol in deze wedstrijd.

De aanvaller zorgde na een klein halfuur voor de openingstreffer. Een verlossing voor Ajax O17, dat in de vorige twee wedstrijden twee keer niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel. Toch kwam NEC/FC Oss O17 nog voor rust op gelijke hoogte. Het betekende de eerste tegengoal voor Ajax O17 van deze competitie.

Na rust kwam Ajax O17 al snel met tien man te staan. Hoogewerf moest het veld verlaten na een slaande beweging. Ondanks dat Ajax O17 een mannetje minder had, wist het de wedstrijd alsnog te winnen. Jaymillio Pinas zorgde voor de bevrijdende 1-2.

Dieker; Bonnah, Rensch, Aksit, Salah-Eddine; Beelen, De Waal, Unuvar; Pynadath, Pinas, Hoogewerf.

0-1 Dillon Hoogewerf (25')
1-1 NEC/FC Oss O17 (32')
1-2 Jaymillio Pinas (63')

- Rode kaart Dillon Hoogewerf (slaan)

FT | Ajax O15 - ADO Den Haag O15 (6-0)

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Toekomst flink uitgehaald tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. In Amsterdam eindigde het duel in een 6-0 zege voor Ajax O15.

De Hagenaars hebben vrijwel letterlijk de hele wedstrijd achtergestaan, want al binnen een minuut wist Julian Rijkhoff Ajax O15 op voorsprong te zetten. Het duurde vervolgens even voordat Ajax O15 opnieuw wist te scoren, maar vlak voor rust was het nog eens tweemaal raak. Met een kopbal wist Nassef Chourak - op aangeven van Raphaël Sarfo - de 2-0 te maken. Even later maakte Rijkhoff er 3-0 van.

Ook na rust scoorde Ajax vrolijk door. Met een schot vanaf de rand van de zestien wist Amourricho van Axel-Dongen voor de 4-0 te zorgen. Vlak erna zorgde Chourak uit een corner met zijn tweede treffer van de middag voor de 5-0. Het slotakkoord was vervolgens weer voor Van Axel-Dongen: 6-0.

Opstelling Ajax O15:

Setford; Camara, Gooijer, Brandes, Aning (Doest 46'); Chourak, Jansen, Misehouy (Banel 36'); Sarfo, Rijkhoff, van Axel-Dongen.

FT | FC Utrecht O16 - Ajax O16 (3-3)

Ajax O16 heeft op bezoek bij FC Utrecht O16 een spectaculaire wedstrijd gespeeld. Het treffen in de Domstad eindigde in een 3-3 gelijkspel. De Amsterdammers knokten zich twee keer terug na een achterstand.

Ajax kwam in de beginfase steeds beter in de wedstrijd, maar na balverlies van Gibson Yah kon FC Utrecht profiteren en scoren: 1-0. Even later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Een afstandsschot van de Utrechters kreeg wat extra kracht mee door de wind en zodoende stond het al snel 2-0. Vlak voor rust deed Ajax wat terug, waardoor het weer in de wedstrijd kwam. Nadat Divaio Bobson een duel won, wist Thijs Reuvers de aansluitingstreffer te maken.

Na rust was het Bobson zelf die - na een goede Ajax-aanval kon scoren en op die manier zorgde hij voor de 2-2. Ajax kreeg hierna enkele kansen om op voorsprong te komen, maar liep vervolgens in het mes. FC Utrecht kwam op 3-2 en om die reden moest Ajax zich opnieuw terug knokken na een achterstand. En dat lukte. Dankzij een prachtige goal van Younes El Morabet eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel.

Opstelling Ajax O16:

Dijkstra; Oostwoud, El Morabet, Dirksen, Baas (Misidjan 58'); Campagne, Yah, Quaedvlieg (Achemlal 58'); Reuvers (Braspenning 41'), Bobson, Karahasanovic.

1-0 FC Utrecht O16 (21')
2-0 FC Utrecht O16 (32')
2-1 Thijs Reuvers (39')
2-2 Divaio Bobson (54')
3-2 FC Utrecht O16 (67')
3-3 Younes El Morabet (80')

14.30 uur | Ajax O19 - FC Volendam O19 (5-0)

Ajax Onder-19 heeft zaterdagmiddag geen kind gehad aan de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Op Sportpark de Toekomst werd het liefst 5-0 voor de jeugdige Amsterdammers. De klinkende zege was een logisch resultaat dat volgde uit een spelbeeld waarin Ajax heer en meester was. Moest vorig weekend NEC Nijmegen er nog aan geloven, aan het eind van Ajax – FC Volendam stonden exact dezelfde cijfers op het scorebord: 5-0.

In het eerste bedrijf was aanvoerder Quinten Maduro trefzeker na een vlotlopende aanval over veel schijven, niet veel later deden ook Kenneth Taylor en Sontje Hansen een duit in het zakje. Ajax hield in de tweede helft de voet op het gaspedaal en dat resulteerde vlak na rust in de 4-0 van opnieuw Timber. Het slotakkoord was van Taylor, die gelijk de mooiste goal van de middag maakte. Een vrije trap schoot de middenvelder met zijn linkerbeen uiterst fraai in de bovenhoek: 5-0. Dit was ook de eindstand.