Ajax moet Odense half miljoen betalen

door Sjoerd Valkering 18

Ajax moet Odense half miljoen betalen

door Sjoerd Valkering 18

Laatst geüpdatet

Odense BK, de voormalige club van Christian Eriksen, kan op korte termijn nog een bedrag van circa een half miljoen euro verwachten van Ajax. Dat is bepaald in een clausule in de transfer van de Deen, die ruim een jaar geleden door Ajax werd aangetrokken.

Toen Eriksen vorig jaar de jeugdopleiding van Odense BK voor die van Ajax verruilde, werden er een aantal voorwaarden besproken, waarvoor Ajax in de toekomst meer zou moeten betalen. De eerste is dat OB een bedrag krijgt als Eriksen zijn debuut maakt in Ajax 1. Als tweede moet Ajax een bedrag overmaken als Eriksen zijn contract verlengd. Momenteel zijn de onderhandelingen daarover gaande.

En als derde kan OB geld tegemoet zien als Eriksen vijftien wedstrijden speelt in de Amsterdamse hoofdmacht. Momenteel staat de achttienjarige middenvelder op zeven. Als Eriksen aan die drie voorwaarden heeft voldaan, moet Ajax een som van tussen de 3 en 4 miljoen Deense kronen overmaken, omgerekend ongeveer 500.000 euro.

"Ik wist hier niet vanaf. Maar ik ben blij dat ik OB zo kan helpen, want het is een goede club", zegt Eriksen in Jyllands-Posten. (tekst: ELF Voetbal, foto: Orangepictures.nl)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties